Dėl šio incidento lėktuvas turėjo neplanuotai nutūpti San Fransiske, o galiausiai vėlavo aštuonias valandas.

Socialiniuose tinkluose išplatintoje filmuotoje medžiagoje matyti, kad kažkoks vyras su raudona kepuraite, ant kurios užrašyta „Padaryk Ameriką vėl didžią“ (angl. Make America Great Again), emocingai tvirtina, kad turi teisę į vietą lėktuve. Jis ginčijosi su kitais keleiviais ir vieną jų, nemokantį anglų kalbos, pavadino „silpnapročiu“.

Kepuraitės su tokiu užrašu buvo populiarios per prezidento Donaldo Trumpo rinkimų kampaniją.

Sekmadienio incidentas baigėsi Šanchajaus oro uosto pareigūnams išlydėjus vyrą iš lėktuvo. Pikti keleiviai tuo metu skandavo „Uždarykit jį“, rodo mobiliaisiais telefonais nufilmuota medžiaga.

Šis skandavimas, regis, buvo užuomina į įtemptą 2016 metų JAV prezidento rinkimų kampaniją: D.Trumpas dažnai vadovaudavo savo šalininkų skanduotėms „Uždarykit ją“, skirtoms jo varžovei Hillary Clinton. Demokratė buvo kaltinama nederamu elektroninio pašto tvarkymu, kai dirbo valstybės sekretorės poste.

Keleivis Clarkas Gredona feisbuke parašė, kad minimas vyras jautėsi turįs teisę į kelias vietas šalia jo, nes negalėjo gauti pagerintų sąlygų. Jis išplūdo vieną keleivę ir pavadino „Hillary“ bei „lesbiete“, rašė C.Gredona.

Keleivė Elizabeth Aulenbach, kuri sėdėjo per tris eiles į priekį nuo triukšmavusio vyro, naujienų agentūrai AP sakė, kad incidentas prasidėjo ne kaip politinis ginčas, bet komplikavosi dėl „siaučiančio gaisro tarp demokratų ir respublikonų“.

„Jis tenorėjo, kad „United“ kažką padarytų, kad jam suteiktų pretekstą iškelti (bendrovei) bylą; jis taip net kelis kartus sakė“, – pasakojo E.Aulenbach, skridusi namo į Pensilvaniją. Moteris pridūrė, kad „United“ įgula elgėsi profesionaliai.

Ši oro bendrovė pastarosiomis savaitėmis sulaukė daug dėmesio, dėl pasirodžiusio įrašo, kaip vienas keleivis prievarta išvelkamas iš lėktuvo, į kurį buvo parduota per daug bilietų.

Šis incidentas prieš skrydį iš Čikagos į Luisvilį buvo daugelio pasmerktas. Galiausiai bendrovė su nukentėjusiu keleiviu sudarė taikos sutartį, kurios sąlygos neskelbiamos.

„United“ atstovas Jonathanas Guerinas sakė, kad Šanchajuje triukšmavęs keleivis „atsisakė paklusti įgulos nurodymams“, bet galiausiai pats išlipo iš lėktuvo.

Lėktuvas iš Šanchajaus išskrido vėluodamas penkias valandas ir turėjo neplanuotai nutūpti San Fransiske, kad pasikeistų įgula. Į Niuarką lėktuvas atskrido pirmadienį 2 val. 25 min. vietos laiku, vėluodamas aštuonias valandas.

„Esame dėkingi už mūsų klientų pademonstruotą kantrybę ... ir išskirtinę mūsų įgulos savitvardą bei profesionalumą“, – sakė J.Guerinas.