Tai naujausias iš pranešimų, kuriuose sakoma, kad Baltieji rūmai galėjo siekti nuslopinti tyrimą dėl ryšių su Rusija. „The Washington Post“ rašė, kad D.Trumpas ragino Nacionalinės saugumo agentūros (NSA) vadovą Michaelą Rogersą ir nacionalinės žvalgybos direktorių Daną Coatsą viešai paneigti bet kokius jo rinkimų kampanijos ir Rusijos slapto susimokymo įrodymus.

Remdamasis esamais ir buvusiais žvalgybos pareigūnais, laikraštis rašė, kad nei M.Rogersas, nei D.Coatsas, kurį paskyrė D.Trumpas, jo prašymo nepatenkino.

Prezidentas tokį prašymą pateikė tuometiniam FTB direktoriui Jamesui Comey atskleidus, kad jo agentūra Rusijos kišimąsi į JAV rinkimus tiria nuo 2016 metų liepos.

Praėjusią savaitę JAV žiniasklaida pranešė, jog D.Trumpas ir patį J.Comey, per susitikimus ir pokalbius telefonu, spaudė atsitraukti su tyrimu. Baltieji rūmai neigė, kad D.Trumpas kaip nors spaudė J.Comey.

Tačiau FTB direktorius, kurį D.Trumpas prieš dvi savaites atleido, parengė detalius užrašus apie savo pokalbius su prezidentu, kurie buvo cituojami žiniasklaidos pranešimuose.

Vasario mėnesį D.Trumpas paprašė kelių įtakingų Kongreso narių ir žvalgybos pareigūnų susisiekti su žurnalistais ir pasakyti jiems, jog nėra jo kampanijos ryšių su Rusija įrodymų.