Valdančioji centro dešiniųjų partija vis dar turėtų laimėti, tačiau nebeturi 20 procentinių punktų persvaros, dėl kurios kampanijos pradžioje jai buvo žadama triuškinanti pergalė.

Laikraščių komentatoriai perspėjo, kad populiarumui gali pakenkti Th. May pasiūlytas planas padidinti senolių socialinės apsaugos kaštus, dėl kurių galėtų išaugti sąskaitos daugeliui žmonių.

„Toriai kliba, nes mažinimas senoliams kerta Th. May pirmavimą“, – skelbė laikraščio „The Sunday Times“ antraštė, nes viešosios nuomonės tyrimo agentūros „YouGov“ atliktoje apklausoje nurodoma perpus sumažėjęs partijos pirmavimas.

Pasak Internetinės apklausos, parama konservatoriams nukrito penkiais punktais iki 44 proc., o parama leiboristams pakilo keturiais punktais iki 35 proc., – tai yra mažiausias atotrūkis nuo praėjusių metų.

„YouGov“ nustatė, kad 40 proc. rinkėjų priešinasi socialinės rūpybos planui, o jį palaiko 35 proc.

Užsienio reikalų sekretorius Borisas Johnsonas teigė, kad „būtina“ derintis prie su senstančiais gyventojais susijusių iššūkių.

„Manau, kad tai Theresos May drąsos ir atvirumo rinkėjams ženklas“, – televizijai ITV sakė jis.

Th.May balandį paskelbė apie pirmalaikius rinkimus, tvirtindama, kad nori pasitikrinti visuomenės pasitikėjimą, prieš pradėdama derybas dėl Britanijos išstojimo iš Europos sąjungos.

Leiboristai visuomet tvirtino, kad artėjant rinkimams, atotrūkis tarp jų ir konservatorių sumažės.

Partijos lyderis Jeremy Corbynas tvirtina, kad jo planai nacionalizuoti geležinkelius, pakelti mokesčius ir investuoti į viešąsias paslaugas yra labai populiarūs.