JAV ir ES atstovų pareiškime teigiama, kad svarstomos kitos priemonės, siekiant užtikrinti skrydžių saugumą, tačiau išsamesnės informacijos nepateikiama.

Anksčiau JAV skelbė apie galimybę įvesti draudimą vežti rankiniame bagaže planšetes ir nešiojamuosius kompiuterius skrydžiuose iš Europos šalių. Kovo pabaigoje tokį draudimą Vašingtonas įvedė skrydžiuose į Jungtines Valstijas iš aštuonių Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos šalių, kurios, Vašingtono nuomone, galimai kelia terorizmo grėsmę. Apribojimai bus taikomi skrydžiams iš Egipto, Jordanijos, Kuveito, Maroko, Kataro, Saudo Arabijos, Turkijos ir JAE. Nauji reikalavimai taikomi ir keleiviams, vykstantiems į JAV tranzitu per šiuos oro uostus, neatsižvelgiant į tai, kokioje šalyje yra pradinis jų maršruto taškas.

Analogiškas Jungtinės Karalystės įvestas draudimas taikomas tiesioginiams skrydžiams iš šešių šalių - Egipto, Turkijos, Jordanijos, Saudo Arabijos, Tuniso ir Libano. Draudžiama vežti rankiniame bagaže bet kokius elektronikos prietaisus, įskaitant išmaniuosius telefonus, kurių parametrai didesni, nei nurodyti: ilgis - 16 cm, plotis - 9,3 cm, storis - 1,5 cm. Dauguma išmaniųjų telefonų yra mažesnių, nei minėta, parametrų.

JAV ir Jungtinės Karalystės valdžia būtinybę įvesti draudimą paaiškino tuo, kad pasirodė pranešimų apie ekstremistų mėginimus užmaskuoti sprogstamuosius įtaisus nešiojamuosiuose kompiuteriuose, planšetiniuose kompiuteriuose ir fotoaparatuose, nešiojamuosiuose DVD grotuvuose ir elektroniniuose žaidimuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją