B. Netanyahu atstovas spaudai patvirtino, kad pokalbis įvyko antradienio popietę, tačiau nepatikslino, kieno iniciatyva.

D. Trumpas kitą savaitę su vizitu lankysis Izraelyje.

„Vakar tarp prezidento ir premjero įvyko pokalbis telefonu, trukęs apie 20 minučių, – sakė B. Netanyahu atstovas spaudai. – Vienintelė aptarta tema buvo būsimas (D. Trumpo) vizitas“.

Tuo tarpu Izraelis stengėsi suvaldyti skandalo dėl D. Trumpo sprendimo pasidalyti žvalgybine informacija su Rusija žalą, tačiau konkrečiai šio žingsnio nekomentavo.

Izraelio gynybos ministras Avigdoras Liebermanas gyrė savo šalies ir JAV ryšius saugumo srityje ir sakė, kad jie ir toliau bus „beprecedenčiai“ savo apimtimi.

Tačiau jis nė žodžiu neužsiminė apie tai, kad D. Trumpas pasidalijo su Rusija žvalgybine informacija, kuri, kaip nurodė vienas JAV administracijos pareigūnas, buvo gauta iš Izraelio.

Amerika yra svarbiausia Izraelio sąjungininkė ir kasmet skiria jam daugiau nei 3 mlrd. eurų pagalbą gynybos srityje.

Dienraštis „The Washington Post“ pirmadienį pranešė, kad D.Trumpas praėjusią savaitę įvykusiame susitikime su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu ir ambasadoriumi Sergejumi Kisliaku atskleidė itin slaptos informacijos, susijusios su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS).

Anot laikraščio, D. Trumpas pasidalijo su S. Lavrovu informacija apie IS planus į nešiojamuosius kompiuterius įtaisyti sprogmenų, galimai ruošiantis smogti komercinių avialinijų lėktuvams

Vienas JAV administracijos pareigūnas, pageidavęs neviešinti savo pavardės, naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad minėta žvalgybinė informacija buvo gauta iš Izraelio.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)