V. Putino pareiškimas yra susijęs su informacija apie tai, kad per susitikimą D. Trumpas perdavė S. Lavrovui slaptą informaciją apie teroristinę organizaciją „Islamo valstybė“.

V. Putinas D. Trumpui mestus kaltinimus po susitikimo su S. Lavrovu pavadino „politine šizofrenija“.

„Mes matome, kad JAV vystosi politinė šizofrenija, niekuo kitu negaliu pavadinti kaltinimus esamam prezidentui tuo, kad jis Lavrovui atskleidė kažkokias paslaptis. Beje, aš šiandien jau su juo (Lavrovu - red.) kalbėjau, reikės duoti jam pastabą, papeikimą, nes jis su mumis tomis paslaptimis nepasidalino. Nei su manim, nei su Rusijos specialiomis tarnybomis, tai labai blogai iš jo pusės“, - ironizavo V. Putinas.

Tiesa, vėliau Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas patikslino, kad Rusija gali pateikti ne susitikimo garso įrašą, o jo nuorašus, t.y. protokolus.

DELFI primena, kad JAV prezidentas D. Trumpas sulaukė kaltinimų atskleidęs Rusijos diplomatams itin slaptos žvalgybos informacijos apie „Islamo valstybę“. Neoficialiais duomenimis, informaciją jam buvo pateikusi Izraelio žvalgyba.

Pats D. Trumpas antradienį gynė savo poziciją. Socialiniame tinkle „Twitter“ jis parašė: „Kaip prezidentas aš norėjau pasidalinti su Rusija (viešai suorganizuotame susitikime Baltuosiuose rūmuose), ir tai daryti turiu visas teises, faktais, susijusiais su terorizmu ir avialinijų skrydžių saugumu“.