„Izraelis visiškai pasitiki JAV dėl keitimosi žvalgybos duomenimis“, - teigė Izraelio ambasadorius Ronas Dermeris.

Antradienį pasklido pranešimai, kad JAV lyderis Rusijos užsienio reikalų ministrui Sergejui Lavrovui atskleidė itin konfidencialią informaciją apie planuojamą operaciją prieš grupuotę „Islamo valstybė“ (IS).

Remiantis JAV žiniasklaidos duomenimis, D. Trumpas atskleidė Rusijai partnerės perduotą informaciją, tačiau negavęs tos partnerės leidimo, o vėliau paaiškėjo, kad informacija perdavęs partneris yra Izraelis.

Tačiau Jungtinės Valstijos atsisako komentuoti pranešimus, kad Izraelis buvo slaptos informacijos perdavimo Jungtinėms Valstijoms šaltinis.

JAV lyderis taip pat apgynė „absoliučią savo teisę“ dalintis informacija su Rusija. D. Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“ rašė pasidalinęs su Rusija duomenimis, susijusiais su terorizmu ir oro linijų saugumu, nes norėjęs, kad Rusija imtųsi daugiau veiksmų prieš vadinamąją IS.

JAV lyderis su S. Lavrovu susitiko praėjusią savaitę, politikai kalbėjosi Ovaliajame kabinete. Nors JAV prezidentas nepadarė nieko neteisėto, daugelis JAV žvalgybos bendruomenės narių mano, kad šiuo neapdairiu žingsniu prezidentas sulaužė pasitikėjimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)