Per tuos rinkimus į vyriausybę pretenduoja patekti kraštutinė dešinioji Laisvės partija (FPÖ), kurios kandidatui Norbertui Hoferiui nedaug pritrūko, kad būtų išrinktas prezidentu pernai gruodį.

Kanclerio Christiano Kerno socialdemokratų (SPÖ) ir Liaudies partijos (ÖVP) koalicija turėjo valdyti šalį iki 2018-ųjų pabaigos.

Bet po mėnesį trukusių peštynių centro dešinioji ÖVP sekmadienį išrinko naują lyderį Sebastianą Kurzą, kuris pareikalavo pirmalaikių rinkimų.

Antiimigracinė Laisvės partija FPÖ, kaip ir kitos populistinės partijos Europoje, susilaukė vis didėjančio palaikymo, kai stiprėja nerimas dėl imigracijos, terorizmo ir gyvenimo lygio smukimo.

Ir panašiai kaip ir kitur, dvi pagrindinės Austrijos partijos, valdžiusios šią ES šalį nuo 1945-ųjų vis mažiau palaikomos rinkėjų.

Nuomonių apklausose 47-erių Heinzo-Christiano Strache vadovaujamos FPÖ reitingai yra labai panašūs kaip ir socialdemokratų (SPÖ) – jas palaiko maždaug po 30 proc. apklaustųjų.

Tuo tarpu Liaudies partijos (ÖVP) gerokai atsilieka, pelnydama 20 proc. Vis dėlto spėjama, kad 30-metis S.Kurzas gali atgaivinti partiją ir net padaryti ją populiariausia.