Teismas nusprendė, kad K. Kenderio kaltė neįrodyta, ir priėmė išteisinamąjį nuosprendį.

Pasak teisėjo, šis sprendimas paremtas semiotikos ekspertų nuomone, kad minėtoje apysakoje kalbama ne apie pornografinį, o apie literatūrinį kūrinį. Be to, teismas atsižvelgė ir į kitų specialistų, tarp jų semiotikos ekspertų, nuomonę.

Teismas taip pat priteisė iš valstybės 20 208 eurus už K. Kenderio patirtas išlaidas advokato pagalbai bei 35 600 eurų už ekspertų nuomonę. Valstybė dar turi sumokėti rašytojui 500 eurų neturtinės žalos bei apmokėti ekspertizės išlaidas.

K. Kenderis sakė esąs patenkintas išteisinamuoju nuosprendžiu, tačiau pažymėjo, kad jis nekompensuoja patirtų daugiau kaip dvejus metus užsitęsusių išgyvenimų.

Tačiau prokurorai pareiškė planuojantys apskųsti nuosprendį aukštesnės instancijos teismui.

Kovo viduryje K. Kenderio advokatas pareikalavo išteisinti jo klientą, o prokuroras savo ruožtu pareiškė, kad rašytojo kaltė yra įrodyta ir pareikalavo skirti jam baudą.

K. Kenderio teismo procesas prasidėjo praėjusių metų gegužės 2 dieną; tąkart kaltinamasis nepripažino savo kaltės. Teismas taip pat skyrė K. Kenderiui atlikti teismo psichiatrijos ekspertizę, po kurios paaiškėjo, kad jis yra pakaltinamas ir gali dalyvauti teismo procese.