„Kursas - parlamento rinkimai“, - rašė europarlamentaras ir FN bastiono Enen Bomono meras. M. Le Pen ves partiją į birželį vyksiančius Nacionalinės Asamblėjos rinkimus.

Dešinioji populistė savo pirmininkavimą partijai laikinai sustabdė po pirmojo prezidento rinkimų rato balandžio 23-iąją. Ji tada teigė norinti būti „aukščiau partijos interesų“ ir lemiamam rinkimų ratui gegužės 7 dieną sutelkti kiek įmanoma daugiau prancūzų.

Antrajame rate M. Le Pen surinko 34 proc. balsų ir pralaimėjo nepriklausomam kandidatui Emmanueliui Macronu. Nors tai buvo rekordiškai geras rezultatas Nacionaliniam frontui, tačiau rinkimų baigtis kartu buvo nusivylimas dešiniesiems populistams: M. Le Pen tikėjosi 40 proc. ar dar daugiau balsų.

Dėl to partijoje kilo iš dalies audringi ginčai dėl FN kurso. Ypač buvo kritikuojama M. Le Pen euroskeptiška rinkimų kampanija. Kandidatė savo reikalavimu išstoti iš euro zonos atbaidė daug rinkėjų.

M. Le Pen dukterėčia Mareéchal-Le Pen po prezidento rinkimų pareiškė laikinai pasitraukianti iš politikos. 27 metų moteris tai aiškino privačiomis ir profesinėmis, tačiau ne politinėmis priežastimis. Tačiau stebėtojai šį žingsnį įvertino kaip įtampos FN viduje ženklą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)