Visi rasti vėžliai buvo gyvi, pridūrė jis.

„Tai didelis laimikis. Jis galėjo būti skirtas vietos rinkai ar tolesniam eksportavimui. Aiškinamės“, – sakoma muitinės pareiškime.

„Remdamiesi pranešimu iš visuomenės, muitininkai patikrino oro uosto krovinių dalį ir surado penkias įtartinas dėžes, – sakoma pareiškime. – Jos atkeliavo ... „Etihad Airways“ lėktuvu iš Antananaryvo oro uosto Madagaskare.“

Kampuotieji vėžliai gyvena Madagaskare ir dėl brakonieriavimo yra labiausiai nykstantys visoje planetoje.

Madagaskaro spinduliuotieji vėžliai, laikomi vienais gražiausių sausumos vėžlių, taip pat sparčiai nyksta dėl medžioklės mėsai ir neteisėtos prekybos.

Abdul Wahidas Sulongas sakė, kad šis kontrabanda buvo deklaruota kaip akmenų siunta. Gavėjo adresas pasirodė esantis suklastotas.

Malaizija draudžia nykstančių rūšių importą, už kurį gresia kalėjimas iki trejų metų ir baudos.

Gamtosaugos programos „Wildlife Trade Monitoring Network“ (Traffic) komunikacijų pareigūnė Elizabeth John sakė, kad šie vėžliai buvo surasti po kitų sėkmingų reidų, per kuriuos rasta kitų gyvūninės kilmės produktų iš Afrikos, įskaitant raganosių ragus ir skujuočių žvynus.

„Virtine pastarojo meto konfiskavimų ... Malaizijos teisėsaugos agentūros siunčia rimtą perspėjamąjį signalą kontrabandininkams“, – sakė ji AFP.

Pasak E. John, išaiškinti kontrabandininkų pastarojo meto maršrutai rodo, kad reikia kruopščiau tikrinti per Artimųjų Rytų oro uostus gabenamas siuntas.