„Visi yra įsitikinę: jie sako, kad sąmokslo nėra. Nėra jokio sąmokslo. Mes neturėjome jokių reikalų su Rusija“, - sakė D. Trumpas.

Tačiau prezidentas pabrėžė, kad jam yra „labai svarbu“, kad Rusijos kišimosi į JAV prezidento rinkimus klausimas būtų išspręstas.

„Noriu, kad būtų išsiaiškinta, ar Rusija, ar bet kas kitas bando suklastoti ar pakreipti mūsų rinkimus“, - interviu sakė D. Trumpas.

Paklaustas apie nepriklausomos komisijos suformavimą šiam klausimui ištirti, D. Trumpas pareiškė, kad dabar vykstančio tyrimo Kongrese turėtų pakakti.

„Leiskime jiems tai padaryti. Jeigu tai užims daugiau laiko, tegul taip ir būna, bet leiskime jiems padaryti savo darbą teisingai“, - sakė jis.

D. Trumpas taip pat gynė savo sprendimą būtent dabar atleisti FTB direktorių Jamesą Comey. „Iš tiesų nėra teisingo laiko tam padaryti“, - sakė jis.

„Sakykime, jeigu aš tai būčiau padaręs sausio 20 dieną, tik pradėjęs dirbti. Tada ši tema būtų tapusi didesne istorija nei inauguracija. Tuo metu aš apie tai galvojau“, - interviu sakė D. Trumpas.

Niekas nežino, ar D. Trumpas įrašinėja pokalbius Baltuosiuose Rūmuose - ir pats D. Trumpas apie tai nekalba.

Paklaustas, ar spaudė J. Comey būti jam lojaliam, D. Trumpas atsakė: „Ne, aš to nedariau, bet nemanau, kad tai būtų nepriimtinas klausimas. Manau, kad lojalumas šaliai, lojalumas JAV, yra svarbus. Matote, tai priklauso nuo to, kaip apibūdinate lojalumą (...). Nežinau, kodėl apie tai kalbama, nes aš šio klausimo jam neuždaviau“, - sakė D. Trumpas.

DELFI primena, kad praėjusį antradienį D. Trumpas nusprendė atleisti FTB direktorių J. Comey, kuris tyrė galimą Rusijos kišimąsi į JAV prezidento rinkimus. Šis jo sprendimas sukėlė diskusijų audrą JAV ir netgi buvo lyginamas su garsiuoju Votergeito skandalu.