„JAV neketina prisijungti prie „Normandijos ketverto“ darbo. Anksčiau Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas pareiškė, kad Kijevas ketina išplėsti formatą iki „penketo“. Tačiau ukrainiečių siekiai ne visiškai sutampa su signalais ši JAV prezidento Donaldo Trumpo, kuris linkęs laikytis atokiau nuo konflikto Rytų Ukrainoje“, – rašo laikraštis.

Šaltiniai Rusijos užsienio reikalų ministerijoje taip pat pažymėjo, kad „Prancūzija ir Vokietija, pozicionuojančios save kaip tarpininkes tarp Maskvos ir Kijevo, nenori perleisti šio statuso Vašingtonui“.

„Be to, jos taip pat supranta, kad Kijevas (konflikto) sureguliavimo klausimais neveikia savarankiškai ir kiekvieną savo žingsnį derina su atsakingu asmeniu iš Valstybės departamento“, – laikraščiui sakė diplomatiniai šaltiniai.

Rusijos Valstybės Dūmos Nepriklausomų Valstybių Sandraugos reikalų komiteto pirmininkas Leonidas Kalašnikovas, kurį cituoja „Izvestija“, sakė, jog „iš Maskvos norima, kad ji darytų spaudimą DLR ir LLR (apsišaukėliškos separatistų Donecko ir Luhansko liaudies respublikos), o Rusija tikisi, kad Paryžius ir Berlynas paveiks valdžią Kijeve, kad būtų vykdomi Minsko susitarimai. Galimas JAV prisijungimas prie formato svarstytas ir anksčiau, tačiau reikalai nepajudėjo“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)