Knygoje I. Trump su skaitytojais dalijasi nuorodomis į cituotus veikalus, įkvepiančiomis citatomis ir daugiau nei 130 garsių žmonių, tarp kurių Oprah Winfrey, Colino Powello, Mindy‘ės Kaling, Maya‘os Angelou, Sheryl Sandberg ir Walto Disney‘ėjaus, istorijomis.

Knygoje taip pat gausu motyvuojančių citatų, įmantriu šriftu įrašytų šviesiai rožiniame popieriuje (jeigu kilo minčių, ar popierius gali būti iškvėpintas, taip nėra) – jomis prasideda kiekvienas naujas skyrius.

JAV prezidento dukra šią patarimų dirbančioms moterims vadovą parengė dar prieš tėvo pergale pasibaigusius 2016 metų lapkričio Jungtinių Valstijų prezidento rinkimus, tačiau įžanga parašyta pereinamuoju laikotarpiu po rinkimų.

Knyga „Women Who Work“ I. Trump, kuri tėvo administracijoje dirba vyriausiąja patarėja, pateikia kaip dirbančios sėkmingos moters pavyzdį.

Pateikiame kelias smagias ištraukas ir įdomius faktus, kuriuos į savo knygą sudėjo I. Trump:

1. Ivankos Trump vaikai savo močiutę iš mamos pusės vadina „Glamma“. Glamūrinė Ivana Trump – pirmoji D. Trumpo žmona ir Donaldo naujesniojo, Ivankos ir Erico motina, dukters įvardijama kaip „mados ikona, tobula administratorė bei šeimininkė ir sėkminga verslininkė“.

2. Ivanka bėgioja. „Mano tikslas bėgioti vis geriau ir geriau“, – knygoje rašo I. Trump. Moteris ne kartą buvo pastebėta bėgiojanti Vašingtono „Rock Creek Park“ parke.

3. JAV prezidento D. Trumpo dukra sunkiai dirba. „Visi, kas mane pažįsta, puikiai žino, kad darbo prasme galiu aplenkti bet ką“.

4. I. Trump vyras Jaredas Kushneris – puikus moderatorius. „Jis labai pragmatiškas, niekada nepraranda pusiausvyros. Visada sugeba išgryninti problemą ir rasti geriausią jos sprendimą, jis niekada nepasiduoda emocijoms“, – savo vyrui gerų žodžių knygoje negaili I. Trump.

„Šiais klausimais jis mano geriausias mokytojas, ramus ir drąsinantis šalto proto balsas, padedantis susikoncentruoti į svarbiausius dalykus, neleidžiantis blaškytis net ir tikro chaoso akivaizdoje, kai aš neretai pasiduodu emocijoms“, – rašo JAV prezidento duktė.

5. Ivanka dievina bijūnus. I. Trump drąsina visas dirbančias moteris savo gyvenimą ir karjerą pabandyti įsivaizduoti į ją pažvelgus iš ateities. Jos įsivaizduojamas scenarijus yra ypatingas gimtadienis. „Stoviu ilgo ilgo stalo gale, jį puošia vazos su nuostabaus grožio bijūnais. Prie to stalo sėdi patys brangiausi ir mylimiausi žmonės“, – teigia Ivanka.

6. I. Trump baigė su nekilnojamuoju turtu susijusias studijas. Ji studijavo Džordžtauno universitete, mokėsi Pensilvanijos universiteto Whartono mokykloje, kur įgijo nekilnojamojo turto vadybos magistrą. Be to, daug dėmesio skyrė finansų ir meno istorijos studijoms.

7. Nejaugi 5 metų Ivanos dukra Arabella prisijungs prie šeimos verslo? Ivanka sako, kad viskas priklausys nuo pačios dukros norų ir polinkių, tačiau neatmeta galimybės, kad vieną dieną Arabella prisijungs prie „Trump International DC Hotel“ komandos.

„Galiu lengvai įsivaizduoti Arabellą vieną dieną vadovaujant viešbučiui (jeigu tik pati to norės), šia įžvalga pasidalinau ir su atrankos komitetu“, – linksmai pasakoja Ivanka.

8. I. Trump daug skaito. „Kiekvieną dieną į save įsiurbiu didžiulį kiekį informacijos: ryte ryju knygas, laikraščius, profesines publikacijas, žurnalus“, – vardija JAV prezidento D. Trumpo dukra.

„TED konferencijos ir tinklalaidės – dar vienas būdas, iš kur semiuosi reikiamos informacijos dominančiomis temomis“, – sako Ivanka ir kitoms moterims pataria nuolat mokytis ir kaupti informaciją.

9. „2016 metai atvėrė akis“, – sako I. Trump. Jauna moteris, kuri mokėsi privačioje mokykloje ir nuo jaunų dienų mėgavosi Niujorko turtingųjų gyvenimo privalumais, savo knygoje kalba apie tai, jog labai svarbu bendrauti su žmonėmis, esančiais už to saugaus burbulo, kuriame gyvenate, ribų.

Šią gyvenimo pamoką teigia supratusi tėvo rinkimų kampanijos metu. „Labai daug bendravau su pačiais įvairiausiais žmonėmis. Man tai atvėrė akis ir padėjo išmokti labai svarbią pamoką – kaip svarbu būti atvirai kitų nuomonei ir pasaulėžiūrai“, – knygoje rašo I. Trump.

10. Ivanka ir Jaredas – tikri naujų pažinčių ir ryšių maniakai. Knygoje Ivanka detaliai aptaria naujų pažinčių ir kontaktų mezgimo svarbą. „Štai koks mano mėgstamiausias asmeninis pavyzdys: norite tikėkite, norite ne, bet mes su Jaredu supažindinome net septynias poras, kurios vėliau sukūrė šeimas. Net septynias!“. Matyt, svarbiausia tai, jog kol kas nė viena pora neišsiskyrė.

11. Ivanka visur ir visada sudarinėja sąrašus. Ne išimtis – ir planas Naujiesiems metams. „Stengiuosi surasti laiko ramiai prisėsti su užrašu knygute ir ausinėmis ir tiesiog užsirašyti net ir pačias beprotiškiausias į galvą šaunančias idėjas“, – apie idėjų generavimo procesą kalba jauna moteris.

Ivanka taip pat labai mėgsta sudarinėti tiek savo, tiek visos šeimos pažadų sąrašus, kelia tikslus ne tik dienai, bet ir metams. Nieko keisto, kad D. Trumpo dukra niekada nesiskiria su mylimiausia užrašų knyga.

12. Jaredui patinka pasivaikščiojimai. „Jaredas sekmadieniais leidžiasi į ilgus pasivaikščiojimus, kurių metų mobiliuoju telefonu sutvarko krūvas reikalų ir išsprendžia daugybę problemų. Kartais jis tiesiog eina ratais svetainėje, kartais vaikštinėja gryname ore“, – knygoje apie savo vyrą pasakoja moteris ir savo teiginius pabrėžia citatomis iš mokslinių darbų, kuriuose teigiama, jog vaikščiojimas didina kūrybingumą.

13. Ivanka užsiima sodininkyste. I. Trump savaitgaliais kartu su vaikais mėgsta kapstytis užmiesčio namų Naujajame Džersyje sode. „Mums didžiausią džiaugsmą teikia uogos: braškės ir mėlynės, sode netgi auga persikų vaismedžiai ir figos“, – apie atžalų džiaugsmus pasakoja moteris.

14. I. Trump praktikuoja transcendentinę meditaciją. Ivanka sako, kad taip gyvena „jau kelerius metus“: „Jeigu to nedaryčiau, gyvenime nenuveikčiau nė pusės tiek, kiek nuveikiu“. Jauna moteris tvirtina, kad tų dvidešimties minučių pakanka galvai išvėdinti, o ir penkios minutės yra „geriau nei nieko“.

15. I. Trump stengiasi saugoti savo vaikus socialinėje žiniasklaidoje. I Trump gana dažnai savo paskyroje socialiniame tinkle „Instagram“ viešina savo trijų atžalų – vienerių, trejų ir penkerių metų amžiaus – nuotraukas, tačiau taip buvo ne visada.

„Kol Arabellai nesukako vieneri, internete neviešinau nė vienos jos nuotraukos“, – sako Ivanka ir pabrėžia, kad viešinti daugiau savo asmeninio gyvenimo akimirkų ją skatina teigiamos reakcijos, šiltas grįžtamasis ryšys.

16. Savo vaikus Ivanka lepina „SPA voniomis“. I. Trump savo knygoje daug rašo apie svarbą skirti dėmesio kiekvienam vaikui atskirai.

„Man pačiai vaikystėje niekada nepatiko maudytis, todėl labai stengiuosi, kad vaikams tokia švarinimosi procedūra taptų pramoga. Mėgstu organizuoti SPA maudynes: vonioje nestinga putų, pasirūpinu raminančia muzika, pritemdau šviesą. Visiems būna labai smagu“, – apie laiką su vaikais pasakoja pirmąja Jungtinių Valstijų dukra vadinama I. Trump.

17. I. Trump dievina televizijos laidą „Real Housewives“. D. Trumpo dukra prisipažįsta: „Kartais labai mėgstu įsijungti „Real Housewives“, atsisėsti patogiai priešais televizorių, valgyti makaronus, išgerti taurę vyno. Savaime suprantama, savęs neapgaudinėju ir puikiai suprantu, kad iš tokios veiklos mažai naudos“, – teigia I. Trump ir pataria, jog geriau prasmingai šį laiką išnaudoti meditacijai ar sportui.

18. I. Trump – atvirai apie žindymą. „Vienas iš sunkiausių dalykų, kalbant apie grįžimą į darbą, yra maitinimas krūtimi ir neišvengiamas pieno mažėjimas. Buvo metas, kai jaučiausi labai bloga motina“, – teigia rašo Ivanka ir prisipažįsta, jog po pirmojo vaiko sau buvo pernelyg griežta.

19. I. Trump sveikais užkandžiais aprūpina anyta. I. Trump anyta – Jaredo Kushnerio mama Seryl – mėgsta palepinti marčią. „Šaldytuve visada yra sveikų užkandžių, tuoj pasirūpina mano nuostabi anyta“, – knygoje džiaugiasi Ivanka.