Kaip rašo „The New York Times“, pareigūnai nurodė, kad šitaip buvo sukurta galimybė įnešti į Ovalinį kabinetą tarp fotoaparatų ir kitos elektronikos paslėptą pasiklausymo įrenginį arba kokį nors kitą stebėjimo prietaisą.

Po to, kai naujienų agentūros „Tass“ svetainėje buvo paskelbtos nuotraukos iš D. Trumpo susitikimo su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu, buvę JAV žvalgybos atstovai iškėlė keletą klausimų.

Anot jų, Baltieji rūmai deramai neįvertino pavojaus, nors, kaip tvirtina, fotografas ir jo turima įranga buvo nuodugniai patikrinti ir tik tada išduotas leidimas įžengti į prezidento rezidencijos teritoriją.

Anot vyriausiojo administracijos pareigūno, fotografui iš Rusijos buvo atliktas „toks pat patikrinimas, koks ir bet kuriam JAV žiniasklaidos atstovui, peržengiančiam [Baltųjų rūmų] spaudos konferencijų salės slenkstį“.

Vis dėlto buvę žvalgybos pareigūnai mano, kad Rusijos fotografui suteiktos galimybės buvo tikras grėsmę saugumui sukėlęs liapsusas ir atkreipė dėmesį, kad atliekant standartinę Baltųjų rūmų lankytojų patikrą nebūtinai pavyksta aptikti itin kruopščiai užslėptus šnipinėjimo įrenginius.

Administracijos atstovas, be kita ko, paminėjo, kad Baltieji rūmai buvo suklaidinti dėl Rusijos fotografo statuso. Rusijos pareigūnai paaiškino, kad tas asmuo yra oficialus S. Lavrovo fotografas, tačiau neatskleidė, kad jis taip pat yra agentūros „Tass“ darbuotojas.

„Rusai mūsų neinformavo, kad oficialus jų fotografas atstovavo dviem institucijoms ir jo padarytos nuotraukos bus skelbiamos valstybinės naujienų agentūros kanalu“, – sakė administracijos atstovas.

„Jie apgavo mus, – CNN sakė Baltųjų rūmų atstovas, – Tokia ta problema su rusais. Jie meluoja“.

Baltųjų rūmų pareigūnai buvo nemenkai nustebę, kai internete išvydo nuotraukas, kuriose D. Trumpas ne tik bendrauja su S. Lavrovu, bet ir šypsosi bei spaudžia ranką Rusijos ambasadoriui Sergejui Kisliakui.