„Kol kas tokią išvadą daryti dar anksti“, – Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas sakė žurnalistams.

„Žinoma, pats faktas, kad vyksta dialogas, yra labai teigiamas“, – pridūrė jis.

Pasak D. Peskovo, D. Trumpas ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas turėtų kartu dalyvauti Didžiojo dvidešimtuko (G20) viršūnių susitikime Vokietijoje liepą, ir tai būsianti „gera proga“ jiems susitikti.

Trečiadienio susitikimas įvyko D. Trumpui pasijutus nepatogiai dėl pradėtų tyrimų, kuriais siekiama išsiaiškinti galimus jo rinkimų kampanijos narių ryšius su Rusija.

Vašingtone su D. Trumpu ir savo JAV kolega Rexu Tillersonu susitikęs S. Lavrovas sakė, kad JAV prezidentas siekia „abipusiškai naudingų“ ir „pragmatiškų“ santykių su Maskva.

„Abiejų – prezidento Trumpo ir prezidento Putino – tikslas yra pasiekti apčiuopiamų rezultatų, kurie leistų (mums) sumažinti problemas, taip pat ir tarptautinėje darbotvarkėje“, – sakė Rusijos ministras.

Praėjusį mėnesį R. Tillersonas buvo nuvykęs į Maskvą susitikti su S. Lavrovu.

JAV diplomatijos vadovas, per savo vizitą taip pat susitikęs su V. Putinu už uždarų durų, apgailestavo dėl „žemo pasitikėjimo lygio“ tarp dviejų šalių, kurių santykiai yra prasčiausi nuo Šaltojo karo laikų dėl Ukrainos ir Sirijos konfliktų.

„Dviejų didžiausių pasaulyje branduolinių valstybių ryšiai negali būti tokie“, – perspėjo jis.

Antradienį D. Trumpas netikėtai atleido Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktorių Jamesą Comey, kuris vadovavo tyrimui dėl įtariamo Kremliaus kišimosi į 2016 metų JAV prezidento rinkimus.