Minėti kaltinimai buvo pateikti trims moterims, suimtoms per balandžio 27-osios operaciją. Šiaurės vakarų Londone policija suėmė 20-metę Khawlą Barghouthi, o 21 metų Rizlaine Boular buvo pašauta.

Tą patį vakarą pietryčių Anglijos Kento mieste policija suėmė 43 metų R. Boular motiną Miną Dich.

Londono policija davė leidimą sulaikyti moteris ilgesniam laikui, kad jos būtų apklaustos. Trečiadienį joms buvo pateikti kaltinimai rengus teroro aktą ir sudarius suokalbį įvykdyti nužudymą.

Kovos su terorizmu būrio pareigūnai stebėjo sulaikytąsias dar iki reido, nurodė policija per sulaikymo operaciją. Visgi pareigūnai nenurodė daugiau detalių apie tų moterų galimai rengtą teroro išpuolį.

Kaltinamosios stos prieš teismą ketvirtadienį.

Dar septyni asmenys, kurie buvo sulaikyti dėl įtarimų terorizmu, jau išleisti į laisvę. Tarp jų buvo ir trys 18–19 metų merginos.

Nuo 2014 metų rugpjūčio Didžiojoje Britanijoje galioja „aukštas“ teroro grėsmės lygis – tai reiškia, kad išpuolis šalyje yra labai tikėtinas.

Minėtas reidas šiaurės vakarų Londone buvo surengtas praėjus kelioms valandoms po to, kai šalia Britanijos parlamento buvo sulaikytas vyras, nešęsis tris peilius.

27 metų šiaurės Londone gyvenančiam Khalidui Mohammedui Omarui Ali buvo pateikti kaltinimai rengus teroro aktą ir dar du kaltinimai dėl sprogmenų, prieš kelerius metus rastų pas jį Afganistane.

Šis vyras buvo sulaikytas praėjus mėnesiui po kovo 22 dienos išpuolio, kai į islamą atsivertęs 52-ejų britas Khalidas Masoodas automobiliu rėžėsi į pėsčiuosius, mirtinai sužalojo keturis žmones ir peiliu nudūrė policijos pareigūną prie parlamento vartų, bet buvo nušautas kito policininko.