Respublikonas prezidentas FTB direktorių J. Comey staiga atleido antradienį. D. Trumpas sakė, kad problema yra J. Comey nesugebėjimas vadovauti, tačiau daug kas vis tiek suglumo, nes J. Comey vadovavo tyrimui dėl galimų prezidento rinkimų kampanijos ryšių su Rusija.

„Seniai esu įsitikinęs, kad prezidentas gali atleisti FTB direktorių dėl bet kokios priežasties arba visai be priežasties. Negaišiu laiko šiam sprendimui ar tam, kaip jis buvo įvykdytas. Tikiuosi, negaišite ir jūs. Tai jau atlikta ir man viskas bus gerai, nors labai pasiilgsiu jūsų ir šios misijos“, – sakoma J. Comey laiške agentams ir kolegoms.

„Neramiais laikais Amerikos žmonės FTB turėtų matyti kaip kompetencijos, sąžiningumo ir nepriklausomybės uolą. FTB palikti sunku dėl žmonių, kurie drauge daro jį ta Amerikos uola, būdo ir privalumų“, – pridūrė J. Comey.

Pribloškęs D. Trumpo sprendimas atleisti J. Comey Vašingtone sukėlė politinę audrą ir sąmyšį dėl dar neilgai trunkančio jo prezidentavimo.

Pasipiktinę demokratai pareiškė, kad FTB darbas dabar bus beviltiškai sukompromituotas, ir pareikalavo, kad būtų paskirtas specialusis prokuroras, panašaus į paskirtus per Richardo Nixono „Watergate“ skandalą arba prieš Billo Clintono apkaltą.

Baltieji rūmai šią idėją atmetė.

„Nemanome, kad tai būtina“, – sakė Baltųjų rūmų atstovė Sarah Huckabee Sanders.