Senato žvalgybos komitetas teigia pateikęs M. Flynnui šaukimą į teismą, nes jis balandžio 28 dieną atmetė komiteto prašymą pateikti su tyrimu susijusius svarbius dokumentus.

M. Flynnas buvo priverstas atsistatydinti vasario mėnesį, nes neatskleidė pokalbių su Rusijos diplomatais turinio. Situaciją neseniai paaštrino Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktoriaus Jameso Comey atleidimas. Baltieji rūmai teigia, kad J. Comey atleistas dėl tyrimo su buvusios valstybės sekretorės Hilari Klinton elektroniniais laiškais. Tačiau, anot JAV žiniasklaidos, jis atleistas dėl FTB atliekamo tyrimo dėl tariamų ryšių tarp D. Trumpo kampanijos ir Rusijos.

Remiantis pranešimais, buvęs FTB direktorius neseniai paprašė Teisingumo departamento pateikti daugiau šaltinių vykdomam tyrimui dėl Rusijos ir JAV lyderio kampanijos ryšių.

FTB, Atstovų rūmų ir Senato žvalgybos komitetai kruopščiai tiria M. Flynno ryšius su Rusija. Tai dalis didesnio tyrimo dėl tvirtinimų, neva Maskva bandė paveikti JAV prezidento rinkimus D. Trumpo naudai.