„Gydytojas Barselonoje (šis miestas yra vienas iš Europos oftalmologijos centrų) pasakė, kad pamėgins „sutaisyti“ mano akį, ir vakar atliko operaciją“, - parašė Kremliaus kritikas antradienį savo „Instagram“ paskyroje.

Anot A. Navalno, jis jau dabar gali vaikščioti be tvarsčio ant akies, bet regėjimui atgauti prireiks dar kelių mėnesių. „Kol kas dešine akimi matau tik viršutinę eilutę, kur raidės didžiausios“, - pridūrė opozicionierius.

Balandžio 27 d. prie Tarptautinės prekybos centro Maskvoje nežinomas asmuo užpuolė A. Navalną ir šliukštelėjo jam į veidą briliantinės žalumos. Per incidentą nukentėjo Rusijos opozicijos aktyvisto dešiniosios akies vyzdys ir ragena.

Vėliau politikas pranešė, kad Rusijos gydytojai jį gydo, bet rekomenduoja vykti į užsienį, į specializuotas klinikas, kadangi jam tikriausiai reikės persodinti rageną.

Praėjusį ketvirtadienį A. Navalnas pranešė gavęs užsienio pasą, kuris jam nebuvo išduodamas penkerius metus.

Kovo viduryje prieš prasidedant vietos gyventojų protesto mitingui Novosibirsko centre nežinomas vyras metė į A. Navalną kelis kiaušinius, o kovo 20 d. atidarant rinkimų štabą Barnaule nežinomas asmuo apipylė Kremliaus kritiką briliantine žaluma.

Kovo 23 d. nežinomi piktadariai padegė A. Navalno rinkimų štabo biurą Sankt Peterburge.