Rusijoje leidžiamame laikraštyje „Komsomolskaja pravda“ buvo užsiminta apie E. Macrono nuotrauką vieno žurnalo viršeliui. Šiai nuotraukai, kaip akcentuojama rusiškame straipsnyje, M. Macronas pozavo iki pusės apsinuoginęs.

Turint omeny, kad po minėta žurnalo viršelio nuotrauka buvo užrašyta „Coming out“ (atsiskleidimas), rusiško straipsnio autoriai daro išvadą, kad tikroji frazės reikšmė yra „išeinantis iš šešėlio“, o tarp gėjų tai neva reiškia prisipažinimą, kad jis taip pat esi gėjus.

Išvadino psichopatu

Kiek tolesnėje straipsnio vietoje E. Macron vadinamas psichopatu ir daroma prielaida, kad jis negali būti Prancūzijos patriotas, nes myli tik save.

Straipsnyje, be kita ko, cituojamas italų psichiatras Adriano Sagatori, tvirtinantis, kad išstudijavo Prancūzijos prezidento biografiją.

Psichiatras pavadino E. Macroną psichopatu, tikrai nenusiteikusiu kovoti už Prancūzijos piliečių gerovę.

„Kaip ir visi psichopatai, jis tiki turįs aukštesnįjį tikslą. E. Macronas nemyli Prancūzijos ir nekovos už prancūzų gerovę, – teigiama straipsnyje. – E. Macronas myli tik save ir kovos tik už trapų savo paties identitetą.“

Straipsnyje aiškinama, kad žodis „psichopatas“ nėra įžeidimas, be to, teigiama, kad prancūzai yra verti, kad jiems vadovautų E. Macronas.

Prancūzai neverti demokratijos

„[Prancūzai] turi pereiti globalizacijos pragarą. Jie nėra verti demokratijos“, – rašoma straipsnyje.

Tai, beje, ne pirmas kartas, kai Rusijos žiniasklaida užsipuola E. Macroną dėl neva netradicinės seksualinės orientacijos.

Rusijos vyriausybei pavaldi naujienų agentūra „Sputnik“ jau anksčiau tvirtino, kad E. Macronas yra užsislaptinęs gėjus ir gyvena dvigubą gyvenimą, o jį remia klestinti gėjų mafija.

Jau pareikštas ne vienas žvalgybos šaltinių informacija pagrįstas kaltinimas, kuriame užsimenama, kad Rusija nusitaikė į E. Macroną internetinėje kampanijoje. Dešiniojo sparno jėgoms atstovaujančio žurnalisto Williamo Craddicko įkurtoje svetainėje „Disobedient Media“ tokie tvirtinimai buvo siejami su nutekintais dokumentais.

Svetainės „France Culture“ komentatorius Nicolasas Vanderbiestas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: „Galime nedvejodami pasakyti, kad melagingos naujienos apie tai, kad E. Macronas turi sąskaitą Bahamose, buvo paskleistos rusų.“

Programišių ataka

E. Macrono partijos „En Marche!“ tinklo administratorius Mouniras Mahjoubi taip pat teigė, kad partiją bandė atakuoti su Rusija siejami programišiai.

Anoniminėje failų bendrinimo svetainėje buvo paskelbtas ne mažiau kaip 9 GB duomenų talpyklos kodas ir įvairūs dokumentai. Kai kuri informacija buvo pateikta rusiškai. Šie duomenys paaiškėjo po E. Macrono kampaniją rengusios komandos el. laiškų nutekinimo.

Analitikai mano, kad skaitmenines atakas galėjo surengti ta pati grupė, kuriai tenka atsakomybė už įsilaužimo į JAV Demokratų nacionalinio komiteto serverius.

Prancūzijoje vykusiuose rinkimuose E. Macronas užtikrintai nugalėjo savo varžovę Marine Le Pen – kraštutinių dešiniųjų pažiūrų partijos „Nacionalinis frontas“ lyderę.

Jis sėkmingai surinko 65 proc. rinkėjų balsų, o jo varžovė – tik 35 proc.

39-erių metų E. Macronas yra jauniausias kada nors išrinktas prezidentas per visą Prancūzijos istoriją.