Naikintuvai apšaudė sukilėlių kontroliuojamą al Zalakijato kaimelį ir netoliese, kaimiškose Hamos vietovėse, esančias sukilėlių pozicijas, kur tarpusavyje kariaujančios pusės prieš tai apsikeitė ugnimi, informavo Sirijos žmogaus teisių stebėsenos biuras.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi karo stebėsenos organizacija teigė, kad Sirijos vyriausybės pajėgos taip pat apšaudė netoliese įsikūrusius Kafr Zitos ir Latamneho miestelius. Sirijos kariuomenė šios informacijos nekomentavo.

Hamoje įsikūrusios sukilėlių grupės „Jaish al-Nasr“ atstovas Mohammedas Rasheedas patvirtino, kad susirėmimai įvyko jau po vidurnakčio, kai buvo įsigaliojęs susitarimas dėl saugumo zonų.

Iranas ir Turkija ketvirtadienį pritarė Rusijos pasiūlymui dėl „deeskalacijos zonų“ Sirijoje kūrimo, bet šių šalių pasirašytas memorandumas nebuvo paskelbtas viešai, todėl jo detalės tiksliai nežinomos.

Panašu, kad šios zonos turėtų padėti tam tikrose vietovėse nutraukti vyriausybės pajėgų ir sukilėlių kovas. Tikėtina, kad, pagal susitarimą, šios nuostatos vykdymą turėtų užtikrinti užsienio valstybių pajėgos.