„Mes nedvejodami patrauksime baudžiamojon atsakomybėn dėl šmeižto visus, kurie kartos šią neteisingą informaciją“, – sakė E. Macrono stovyklos atstovas.

Trečiadienį vykusiuose kandidatų aršiuose televiziniuose debatuose M. Le Pen pareiškė: „Tikiuosi, mes nesužinosime, kad turite ofšorinę sąskaitą Bahamose“.

E. Macronas paneigė tai kaip „šmeižtą“.

Remiantis teismo šaltiniais, Paryžiaus prokurorai pradėjo tyrimą dėl E. Macrono skundo, kuris buvo pateiktas likus trims dienoms iki antrojo prezidento rinkimų rato sekmadienį, kai jis susirems su M. Le Pen.

Anot su byla susipažinusio šaltinio, skundas susijęs su „informacija, pasklidusia trečiadienį vakare internete“ dėl įtariamo mokesčių vengimo Bahamose.

Ketvirtadienį, kalbėdamas per Prancūzijos radiją, proeuropietiškų pažiūrų centristas, tokias insinuacijas pavadino „neteisingomis žiniomis ir melu“, kuriuos platina „portalai, dalis kurių yra susiję su Rusijos interesais“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)