„Noriu, kad kitais metais įvyktų referendumas dėl Konstitucijos ir ateities režimo“, - pareiškė jis, dalyvaudamas iškilmingame Gegužės 3-osios Konstitucijos priėmimo metinių minėjime.

„Atėjo laikas rimtiems debatams dėl konstitucijos, apie ką ir noriu pasakyti kaip prezidentas: kalbu apie debatus su lenkų tauta, ne tik su elitu ir politikais“, - pasakė jis.

A. Duda įsitikinęs, kad lenkai turi teisę išsakyti nuomonę, ar konstitucija, kuri galioja Lenkijoje jau 20 metų, veikia gerai, ar jie yra patenkinti valstybės modeliu ir ar Lenkijai reikėtų pokyčių. Todėl 2018 metais jis sieks organizuoti referendumą.

„Laikas pradėti šiuos debatus, likus metams iki nepriklausomybės šimtmečio minėjimo. Lenkų tauta turi išsakyti savo nuomonę apie šalies režimo ateitį, koks turi būti prezidento, Senato ir Seimo vaidmuo, kokios laisvės turi būti užtikrintos“, - sakė jis.

„Tikiu, kad tokia konstitucija, sustiprinta 226 metų skaičiuojančios gegužės konstitucijos patirtimi, bus verta mūsų šalies laisvės, šalies, kuri tampa vis stipresnė ir tarptautinėje arenoje turės vis didesnę reikšmę“, - kalbėjo A. Duda.