Paryžius, balandžio 23 diena. Televizorių ekranuose ir kompiuterių monitoriuose pasirodo pirmieji pirmo prezidento rinkimų turo rezultatai. Centristas E. Macronas pateko į antrą turą, antroje vietoje palikęs „Nacionalinio fronto“ lyderę Marine Le Pen. Pagal užsakymą siūtas kostiumas gula idealiai, ideali ir jo šypsena. Griaudžiant ovacijoms, 39 metų politikas ir politinės jėgos „En Marche!“ lyderis lipa į sceną. Ir jis ne vienas. Priešais jam mojančius rėmėjus jis pasirodo už rankos laikydamas savo žmoną – 64 metų Brigitte. Pirmose eilėse stovinčios jaunos moterys į viršų kelia rankas ir skanduoja „Brigitte! Brigitte! Brigitte!“, rašo portalas dw.com.

Emmanuelis ir Brigitte Macronai

Panašu, kad E. Macrono meilė Brigitte Macron, mergautine pavarde Trogneaux, prancūzų ir lotynų kalbų mokytoja iš provincijos, prancūzams tinka ir patinka. Nepaisant to, ši moteris ir gana prieinamas taikinys kritikams. Tad kas ši įdegusi šviesiaplaukė moteris, seginti trumpus sijonus, apie kurią kone kiekvieną dieną rašo bulvarinė spauda?

Brigitte – jauniausia iš šešių Simone ir Jeano Trogneux atžalų. Šeima gyvena Amjeno mieste, esančiame už 140 kilometrų į šiaurę nuo Paryžiaus. Brigitte augo pasiturinčioje vidurinės klasės šeimoje, kuriai priklauso šokolado manufaktūra, įkurta dar 1872 metais. Bene garsiausias jos skanėstas – „Macarons d'Amiens“.

Apie E. Macrono žmonos praeitį žinoma nedaug. Su pirmuoju vyru bankininku Andre Louisu Auziere ji susilaukė dviejų dukrų ir sūnaus. Brigitte – septynių anūkų močiutė. Mokytoja ji dirbo iki 2015 metų, kai galiausiai priėmė sprendimą visą savo laiką skirti vyro politinei karjerai.

E. Macronas su būsimąja žmona susipažino Amjeno jėzuitų mokyklos teatro studijoje „La Providence“. 17 metų moksleivis ir 41 metų mokytoja kartu statė Jeano Tardieu „La Comedie su langage“.

„Pajutau, kad šalia jo imu virpėti – jam buvo tas pats“, – vienam iš garsiausių Prancūzijos žurnalų „Paris Match“ apie meilės pradžią pasakojo B. Macron.

Neseniai Prancūzijos transliuotojas „France 3“ paviešino 1993 metų pavasarį vykusio spektaklio vaizdo įrašą. Jame įamžintas ir E. Macronas, kuris scenoje atrodo mirtinai persigandęs. Paskutiniais mokyklos metais E. Macronas mokėsi elitinėje Paryžiaus vidurinėje mokykloje „Lycee Henri IV“, o jo gyvenimo moteris liko mokyti Amjene. Nepaisant to, ryšys nenutrūko, jie valandų valandas kalbėdavosi telefonu. Išvykdamas iš Amjeno, E. Macronas jai pažadėjo: „Kas ir ką tu bedarytum, aš vis tiek tave vesiu“.

2007 metais jo svajonė išsipildė. Brigitte Auziere apsisprendė skirtis ir persikėlė į Paryžių būti su E. Macronu. Kai jis pradėjo politinę karjerą ir vis dažniau pasirodydavo viešumoje, prancūzams buvo gana keblu įprasti prie tokios netradicinės poros. Laikui bėgant, situacija pasikeitė. Rinkimų kampanijos metu poros metų skirtumas netgi tapo savotišku pranašumu.

Dabar šie neįprasti santykiai bent jau Prancūzijoje nieko nebestebina. Tiesą sakant, Prancūzijos moterys E. Macrono viešai demonstruojamą atsidavimą vyresnei sutuoktinei vertina kaip drąsą. Jų manymu, ši santuoka pasako daug apie vyrą, kuris, būdamas vos 17 metų, sugebėjo įtikinti brandžią moterį esąs jos vertas. Dabar jis gana sėkmingai tą patį bando įrodyti visai Prancūzijai.

Rinkimų kampanijos metu Brigitte visada lydi savo sutuoktinį. Ji dažnai sėdi pirmose publikos eilėse ir į vyrą žvelgia su padrąsinančia šypsena. Moteris aktyviai dalyvauja jo politinėje veikloje ir daug prisidėjo formuojant kampanijos strategiją. Priešingai nei „Nacionalinio fronto“ lyderė Marine Le Pen, E. Macronas nuo žmonių neslepia savo asmeninio gyvenimo – ir visai nesvarbu, ar tas viešumas nuoširdus, ar kiek suvaidintas.

Moteris, kuriai po antro rinkimų turo gegužės 7 dieną prognozuojamos pirmosios Prancūzijos ponios pareigos, spinduliuoja ramybe ir pasitikėjimu savimi. Taigi kodėl E. Macronas šiais metais turėtų tapti prezidentu? „Tik įsivaizduokite, kaip aš atrodysiu 2022 metais“, – šypsosi ji.