Dėl šio susitikimo S.Lavrovas ir R.Tillersonas susitarė telefonu, sakoma ministerijos pranešime.

S.Lavrovo apsilankymas aštuonių Arkties šalių ministrų susitikime bus pirmoji jo kelionė į Jungtines Valstijas nuo to laiko, kai JAV prezidentu sausį tapo Donaldas Trumpas.

Tuo tarpu R.Tillersonas lankėsi Rusijoje praėjusį mėnesį. Savo vizito metu jis susitiko su šalies diplomatijos vadovu bei prezidentu Vladimiru Putinu.

Savo trumpame pokalbyje telefonu S.Lavrovas ir R.Tillersonas taip pat kalbėjosi apie tarptautinį susitikimą dėl Sirijos, vyksiantį gegužės 3–4 dienomis Astanoje, Kazachstane, sakoma pranešime.

Įtampą tarp Maskvos ir Vašingtono paaštrino praėjusį mėnesį amerikiečių surengtas bombardavimas vienoje Sirijos bazėje, reaguojant į Sirijos prezidento Basharo al Assado režimo surengtą galimą cheminę ataką Chan Šeichūno mieste.

Savo ruožtu Rusija, pagrindinė Sirijos sąjungininkė, sustabdė susitarimo su JAV, pagal kurį numatyta užkirsti kelią jų oro pajėgų susirėmimams Sirijos oro erdvėje, galiojimą.

Pareigūnai iš aštuonių šalių, besiribojančių su Arktimi, gegužės 10–11 dienomis susitiks Ferbankso mieste Aliaskoje. Jie aptars aplinkos apsaugos regione klausimus.