„Yra tikimybė, kad su Šiaurės Korėja gali kilti didžiulis, didžiulis konfliktas. Visiškai“, - interviu naujienų agentūrai „Reuters“ artėjančio šimtadienio valdžioje proga sakė JAV prezidentas.

Tačiau D. Trumpas sakė norįs šią krizę, kuri galvos skausmą kėlė ne vienam JAV prezidentui, išspręsti taikiai. Jis ir jo administracija to žada siekti rengdama naujų ekonominių sankcijų rinkinį, bet tuo pat metu neatmesdama galimybės imtis ir karinių veiksmų.

„Labai norėtume dalykus išspręsti diplomatiškai, bet tai labai sunku padaryti“, - sakė D. Trumpas.

Interviu, be kita ko, D. Trumpas taip pat pareiškė, kad neprieštarautų dar kartą pasikalbėti su Taivano prezidente, nepaisydamas to, kad ankstesnysis jų pokalbis supykdė Kiniją.

JAV prezidentas taip pat teigė svarstąs galimybę išplėsti ateinantį mėnesį planuojamą vizitą Europoje ir apsilankyti Izraelyje bei Saudo Arabijoje. Jis pabrėžė norįs, kad tarp Izraelio ir Palestinos įsivyrautų taika, o apie Saudo Arabiją pareiškė, kad ji už JAV teikiamą gynybą nemoka tiek, kiek jai priklausytų.

Paklaustas apie kovą su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“ (IS), D. Trumpas pakartojo, kad ji turi būti sutriuškinta.

„Turiu pasakyti, kad pabaiga matyti. Ir tai turi būti pažeminimas“, - į klausimą, kaip galutinai sutriuškinti islamistinį ekstremizmą, atsakė D. Trumpas.