Grupė „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad sprogimas tikriausiai įvyko prie kelio, vedančio į oro uostą, ir kad ten įsiplieskė gaisras, bet incidento priežasčių neįvardijo.

„Sprogimas buvo milžiniškas ir girdėjosi Damaske“, – sakė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Aktyvistų tinklapis „Diary of a Mortar“, nušviečiantis padėtį Damaske, pranešė, kad sprogimas driokstelėjo prie kelio, vedančio į oro uostą, ir kad virš tos vietos pakilo aukštos liepsnos.

Vyriausybę palaikantis tinklapis „Damascus Now“ savo ruožtu nurodė, kad incidentas įvyko netoli Damasko 7-ojo tilto, per kurį galima išvažiuoti į oro uosto kelią.

„Hezbollah“ įtaria Izraelį

Libano „Hezbollah“ sukilėlių televizijos stotis pranešė, kad sprogimą - „tikėtina“ - sukėlė Izraelio oro antskrydis. Esą pataikyta į degalų saugyklą bei sandėlį netoli oro uosto. Sprogimas padarė tik materialinių nuostolių, praneša agentūra dpa.

Damasko oro uostas yra už 25 km į pietryčius nuo Sirijos sostinės. Sirų valstybinės žiniasklaidos teigimu, šią teritoriją Izraelio karinė aviacija jau atakavo 2014 metų gale.

Izraelis paprastai savo antskrydžių nekomentuoja. Tiesa, kovą kariuomenė patvirtino atakavusi taikinius Palmyros mieste. Tai buvo „Hezbollah“ ginklų saugyklos.

Nuo Sirijos karo pradžios prieš šešerius metus Izraelio karinės oro pajėgos jau ne kartą rengė atakas kaimyninėje šalyje. Jos buvo nukreiptos ir prieš „Hezbollah“, kuri yra Sirijos režimo sąjungininkė, taikinius.

Izraelis atakomis nori pažaboti „Hezbollah“ ginklų tiekimą. Grupuotė pastarąjį kartą 2006-aisiais kariavo su Izraeliu, o šiuo metu kovoja Sirijos prezidento Basharo al Assado pusėje. Nuo šešių dienų karo 1967 metais taro Izraelio ir Sirijos oficialiai yra karo stovis.

Sirijos žiniasklaida: sprogimą sukėlė Izraelio raketos

Didžiulį sprogimą netoli Damasko oro uosto anksti ketvirtadienį sukėlė Izraelio raketos, pataikiusios į „kariškių pozicijas“, pranešė Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA.

„Šiandien auštant karinės pozicijos į pietvakarius nuo Damasko tarptautinio oro uosto tapo Izraelio agresijos taikiniu panaudojant kelias raketas, paleistas iš okupuotos teritorijos ir sukėlusias sprogimus tame rajone“, – remdamasi kariniu šaltiniu pranešė SANA.

Sirijos režimas okupuota teritorija gali vadinti Izraelį su jo tarptautinės bendrijos pripažįstamomis sienomis.

Jis nenurodė, ar tos karinės pozicijos priklausė Sirijos armijai, ar kuriems nors jos sąjungininkams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)