Kalbėdamas Maskvoje vykusioje saugumo konferencijoje, S. Šoigu dar kartą pakartojo Rusijos nuomonę, kad šis oro antskrydis - kurį Vašingtonas įvykdė atsakydamas į tai, ką pavadino kruvina Sirijos režimo įvykdyta chemine ataka - buvo „šiurkštus tarptautinės teisės pažeidimas“.

JAV pareigūnai tikino apie būsimus antskrydžius Rusijos pajėgas informavę iš anksto. Per ataką nenukentėjo nė vienas Rusijos karys.

Iš palydovinių nuotraukų matyti, kad JAV antskrydžio taikiniu pasirinktoje karinių oro pajėgų bazėje buvo ne tik Sirijos karo lėktuvai. Panašu, kad ten taip pat buvo įsikūrusios Rusijos specialiosios pajėgos ir kariniai sraigtasparniai, vykdantys Kremliaus misiją padėti Sirijos vyriausybei kovoti su vadinamąja „Islamo valstybe“ (IS) ir kitomis kovotojų grupuotėmis.

„Vašingtono veiksmai sukėlė grėsmę mūsų karių, kurie Sirijoje kovoja su terorizmu, gyvybėms“, - kalbėjo S. Šoigu.

„Tokie veiksmai verčia mus imtis papildomų priemonių, siekiant užtikrinti Rusijos pajėgų saugumą“, - pridūrė Rusijos gynybos ministras, bet konkrečių priemonių neįvardijo.

Po JAV antskrydžio Rusijos gynybos ministerija tvirtino, kad Sirijos oro gynybos pajėgumai bus sustiprinti. Tuo tarpu šalies premjeras Dmitrijus Medvedevas pareiškė, kad per šią ataką vos per žingsnį nesusiremta su Rusijos kariuomene.