Policija nurodė, kad areštavo Katalonijoje gyvenančius ispaną ir aštuonis marokiečius. Šių asmenų amžius – nuo 30 iki 40 metų.

Viena regiono policijos pareigūnė sakė, kad mažiausiai keturi sulaikytieji yra įtariami ryšiais su žmonėmis, areštuotais po 2016 metų atakų Briuselio oro uoste ir metropolitene, per kurias žuvo 32 ir buvo sužeista dar 300 žmonių. Pareigūnė pagal policijos taisykles nesutiko nurodyti savo pavardės.

Regiono policijos atstovas Josepas Lluisas Trapero regiono televizijai TV3 sakė, kad keturi iš sulaikytų asmenų aiškiai yra „Islamo valstybės“ (IS) nariai. Pasak jo, šie areštai gali padėti ištirti atakas Prancūzijoje ir Belgijoje.

Pasak J.L.Trapero, taip pat tiriama, ar ši grupė yra susijusi su narkotikų kontrabanda ir kitais nusikaltimais.

Policijos pareiškime sakoma, kad pareigūnai surengė 12 reidų penkiuose Katalonijos miestuose, tarp jų – regiono sostinėje Barselonoje.

Pareiškime nurodoma, kad minimi asmenys buvo areštuoti po aštuonis mėnesius trukusio, su belgų policija koordinuoto tyrimo.

Nuo 2015 metų, kai Ispanija padidino pavojaus nacionaliniam saugumui laipsnį – iki antro pagal rimtumą, šios šalies policija areštavo maždaug 200 įtariamų džihadistų.