Šiaurės Korėjos organizuojamos pratybos sutampa su JAV ir Pietų Korėjos karinių laivynų manevrais Geltonojoje jūroje prie vakarinės Korėjos pusiasalio pakrantės. Be to, į Pietų Korėją atplaukė vienas galingiausių Jungtinių Valstijų povandeninių laivų „USS Michigan“.

Pietų Korėjos prezidento administracijos pareiškime sakoma, kad buvo sušauktas neeilinis posėdis susiklosčiusiai situacijai aptarti.

Antradienį, balandžio 25 dieną, minimos 85-osios Šiaurės Korėjos kariuomenės įkūrimo metinės. Tai viena iš svarbiausių datų Pchenjano kalendoriuje.

D. Trumpas nori naujų sankcijų

Pirmadienį D. Trumpas sakė, kad dabartinė įtampa su Šiaurės Korėja yra nepriimtina ir ragina svarstyti naujas sankcijas šiai šaliai.

„Tai yra tikroji grėsmė pasauliui - ar mes norime apie tai kalbėti, ar nenorime“, - sakė D. Trumpas pietuose su ambasadoriais šalių, dirbančių Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje.

„Šiaurės Korėja yra didžiulė problema pasauliui, ir tai yra problema, kurią turime galiausiai išspręsti. Žmonės to nemato dešimtmečius, bet dabar atėjo laikas problemą išspręsti“, - sakė jis.