Kaip pranešė britų transliuotojas BBC, bilietai į jų satyrinį šou Berlyne, Hamburge ir Kelne jau išpirkti. P. Steinbrueckas, kuriam sausį sukako 70 metų, anksčiau vadovavo Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės vyriausybei, buvo Vokietijos socialdemokratų partijos pirmininkas, o 2013 metais su Angela Merkel kovojo dėl federalinio kanclerio posto.

2015 metų kovą P. Steinbrueckas prisidėjo prie tarptautinės nevyriausybinės organizacijos „Ukrainos modernizavimo agentūra“ (AMU), susijusios su prieštaringos reputacijos ukrainiečių oligarchu Dmytro Firtašu.

2016 metais palikęs Bundestagą ir vyriausybę, P.Steinbrueckas dirbo interneto banko „ING-DiBa AG“ direktorių taryboje.

Vokietijoje P. Steinbrueckas garsėja provokuojamais poelgiais ir pasisakymais. 2007 metais jis su šeima demonstratyviai išvyko atostogauti į Namibiją, užuot dalyvavęs Didžiojo septyneto (G-7) ministrų susitikime Vašingtone.

Per 2013 metų rinkimų kampaniją jis netikėtai atšaukė savo pasirodymą banke „Sarasin & Cie.“, laikraščiui „Sueddeutsche Zeitung“ parašius, kad šis bankas gali būti įsipainiojęs į bylą dėl vengimo mokėti mokesčius.

Tąsyk P. Steinbrueckas skundėsi, kad Vokietijos finansų ministro atlyginimas – 250 tūkst. eurų per metus – per mažas ir kad regioninių taupomųjų bankų direktoriai esą gauna daugiau.

2013 metų vasarį jo pareiškimai išprovokavo diplomatinį skandalą: komentuodamas Italijos rinkimų rezultatus jis pasakė, kad „laimėjo du klounai“. Jis turėjo omenyje Beppe Grillo (Bepę Grilą), kuris yra profesionalus komikas, ir buvusi Italijos premjerą Silvio Berlusconi (Silvijų Berluskonį).