Bendrovė pranešė atliekanti tyrimą dėl socialiniame tinkle pasirodžiusio vaizdo įrašo, kuriame skrydžio palydovas įsivelia į konfliktą su keleiviu, užsistojusiu verkiančią moterį su dviem vaikais.

Vaizdo įraše, kurį nufilmavo kitas keleivis, matoma verkianti moteris, ant rankų laikanti mažą vaiką, iš kurios esą anksčiau minėtas skrydžio palydovas jėga atėmė vaiko vežimėlį.

„Mes matėme tą vaizdo įrašą ir jau pradėjo tyrimą, kad surinktume faktus, – agentūrai AFP elektroniniu paštu atsiųstame pareiškime teigia „American Airlines“. – Jame užfiksuoti mūsų komandos nario veiksmai neatspindi kantrybės ir supratimo – dviejų vertybių, būtinų aptarnauti keleivius.“

Incidentą lėktuve, kuris skrido iš San Francisko į Dalasą, nufilmavo šiuo reisu skridusi Surainą Adyanthaya, penktadienį paskelbusi įrašą savo feisbuko paskyroje.

„O, Dieve! AA skrydžio palydovas agresyviai atėmė iš moters su vaiku vežimėlį ir ją užgavo vos nepataikydamas vaikui. Jis tuomet vos nesusimušė su vyru, kuris stojo ginti moters.“

Vaizdo įraše neužfiksuota incidento pirmoji dalis. Tačiau vėliau jame nufilmuotas pilotas ir kiti palydovai apatiškai stovi.

Kita keleivė, tuo metu laukusi įsodinimo į lėktuvą, Los Andželo televizijos kanalui KTLA-TV vėliau pasakojo, kas buvo prieš tai. „Tas skrydžio palydovas atėmė iš moters vežimėlį. Ji verkė ir laikė vieną mergaitę ant rankų, o kita sėdėjo automobilio kėdutėje ant žemės šalia jos“, – pasakojo Olivia Morgan.

Vos neperaugo į muštynes

Minėtame vaizdo įraše taip pat matyti, kaip jau sėdėjęs vyras užsistojo verkiančią moterį. „Neketinu sėdėti ir į tai žiūrėti“, – sušuko jis.

„Ei, vyruti, padarysi tai man, ir aš tave išjungsiu“, – sakė jis skrydžio palydovui. Tas atsakė: „Ei, nesikišk!“

Įraše už kadro girdėti, kaip verkia moteris.

„Trenk man. Ateik ir trenk man. Nežinai visos istorijos“, – vyrui atšovė skrydžio palydovas. „Man nesvarbu, kokia ten istorija. Tu vos neužgavai vaiko“, – atsakė keleivis.

„American Airlines“ skelbia, kad minėtas skrydžio palydovas yra nušalintas nuo pareigų, kol vyksta tyrimas. „Mes labai atsiprašome už sukelta skausmą šiai keleiviai ir jos šeimai bei kitiems keleiviams, kuriuos paveikė šis incidentas“, – pareiškė aviakompanija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)