Taip pat paaiškėjo, kad tyrėjai pareikalavo suimti spėjamo teroro išpuolio Sankt Peterburgo metro organizatoriaus brolį Akramą Azimovą. Apie tai pranešta Basmanų teisme Maskvoje, kur gautas atitinkamas prašymas. Jis bus peržiūrėtas artimiausiu metu.

Teroro akto Sankt Peterburge organizatoriaus brolis sučiuptas stotelėje, FST pateikė Akramo Azimovo sulaikymo vaizdo įrašą. Kaip praneša FST, jis užsiėmė sprogimo organizavimui reikiamų pinigų persiuntimu, taip pat palaikė ryšį su tarptautinių teroristinių organizacijų emisarais.
Kaip pranešė Rusijos Tyrimų komitetas, sulaikant Akramą Azimovą Maskvoje, iš jo buvo konfiskuota kovinė granata RGD-5.

Pats Abroras Azimovas, neseniai sulaikytas Pamaskvėje, jau suimtas. Teismo posėdyje jis pripažino, kad dalyvavo įvykiuose, tačiau tariamai nesuvokė, kad kalba eina apie teroro išpuolį. Pasak jo, jam „davė nurodymą“, tačiau kas tiksliai, neaišku.

Balandžio 3 dieną apie 14 valandą 30 minučių vietos laiku Sankt Peterburgo metro tarpstotėje tarp „Sennaja ploščad“ ir „Technologičeskij institut-2“ įvyko sprogimas. Žuvo keturiolika žmonių, taip pat savižudis teroristas Akbaržonas Džalilovas. Dar vienas sprogimas, stotyje „Ploščad Vostanija“, buvo užkardytas – savadarbis sprogstamasis užtaisas buvo laiku aptiktas.