CNN pažymi, kad Sirija permetė į Rusijos bazės rajoną „daugumą arba visus savo karinius lėktuvus“, nenurodydamas tikslaus jų skaičiaus.

„Sirijos prezidentas Bašaras al Asadas šitaip ieško Kremliaus apsaugos“, – pabrėžia televizijos kanalas.

Pasak žiniasklaidos, Sirijos valdžia tikisi, kad JAV ir koalicija neišdrįs rengti atakų netoli Chmeimimo.

Naktį į balandžio 7 d. JAV karinės jūrų pajėgos paleido 59 raketas „Tomahawk“ į Sirijos karinių oro pajėgų bazę Šairate netoli Homso miesto. Prezidentas Donaldas Trampas pavadino šį smūgį „proporcingu atsakymu“ į Damasko režimo cheminę ataką Idlibo provincijoje. Maskva apibūdino Vašingtono veiksmus kaip agresiją prieš suverenią valstybę.

Kremlius susilaikė nuo komentarų

Klausimą apie Sirijos lėktuvų perdislokavimą D. Peskovas peradresavo Gynybos ministerijai.

Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas žurnalisto klausimą apie Sirijos lėktuvų perdislokavimą peradresavo Gynybos ministerijai, praneša naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Anksčiau televizijos kanalas CNN, remdamasis neįvardytais kariniais šaltiniais Jungtinėse Valstijose, pranešė, jog Sirijos vyriausybė perdislokavo savo karinius lėktuvus arčiau Rusijos karinės bazės Chmeimime, kad apsaugotų juos nuo koalicijos smūgių.

CNN pažymėjo, kad Sirija permetė į Rusijos bazės rajoną „daugumą arba visus savo karinius lėktuvus“, nenurodydamas tikslaus jų skaičiaus.

„Sirijos prezidentas Bašaras al Asadas šitaip ieško Kremliaus apsaugos“, - pabrėžė televizijos kanalas.

„Ne, Kremlius neturi komentarų šiuo klausimu. Mes nesprendžiame lėktuvų dislokavimo problemų. Verčiau kreipkitės į Gynybos ministeriją“, - pareiškė ketvirtadienį D. Peskovas, žurnalisto paprašytas pakomentuoti CNN informaciją.