Kadangi paskambinęs anonimas informavo apie išpuolį naujienų portalą „Zougla“, policija spėjo atvykti ir aptverti banko teritoriją dar iki sprogimo, pridūrė šaltinis.

Sprogstamasis užtaisas buvo paslėptas krepšyje, paliktame šalia įėjimo į banką. Bomba sprogo apie 19 val. 30 min. Grinvičo (22 val. 30 min. Lietuvos) laiku, praėjus 35 minutėms po gauto pranešimo. Sprogimas sukėlė žalos bankui ir aplinkiniams pastatams.

Gyvybių nepareikalaujančių išpuolių prieš ekonominius, politinius ir diplomatinius taikinius Graikijoje pastaraisiais metais nutinka gana dažnai. Policija dėl jų kaltina ultrakairiųjų ir anarchistų grupuotes.

Atsakomybę už atakas dažnai prisiima grupuotės, atstovaujančios tokiems judėjimams, nors daugelis aktyvistų būna areštuojami ir sulaukia ilgų laisvės atėmimo bausmių.

2014 metų balandį Graikijos banką sukrėtė sprogimas, už kurį atsakomybę prisiėmė anarchistų grupuotė „Revoliucinė kova“.

Policija: bombą paliko du nežinomi asmenys

Bombą, sprogusią trečiadienio vakare prie banko „Eurobank“ skyriaus Graikijos sostinės centre, paliko du nežinomi asmenys, atvažiavę motociklu. Tai ketvirtadienį pranešė policijos atstovai, kuriais remiasi Atėnų naujienų agentūra.

Pareigūnų duomenimis, sprogstamasis įtaisas buvo rankinėje, padėtoje prie pastato durų. Sprogimo banga išdaužė aplinkinių namų langus. Policija spėjo laiku evakuoti rajono gyventojus, todėl aukų pavyko išvengti. Išpuolio vietoje tebedirba tyrėjai.

Kol kas nė viena iš Graikijoje veikiančių radikalių organizacijų neprisiėmė atsakomybės už sprogimą. Policija peržiūri stebėjimo kamerų įrašus, kurie gali padėti tirti incidentą.

Bankai Graikijoje dažnai tampa išpuolių taikiniu. Pavyzdžiui, 2014 metų balandžio 10 d. prie Graikijos banko buvo susprogdintas automobilis su 75 kilogramais sprogmenų. Tada atsakomybę prisiėmė teroristinė grupuotė „Revoliucinė kova“, susijusi su keliais rezonansiniais teroro aktais, įskaitant JAV ambasados Atėnuose apšaudymą iš granatsvaidžio 2007 metais ir sprogdinimus prie Kultūros ministerijos ir Atėnų fondų biržos. 2010 metų balandį specialiosioms tarnyboms pavyko likviduoti šią teroristinę organizaciją, bet po kelerių metų ji vėl atgimė.