Vyro kūnas rastas su šautine žaizda. Manoma, kad po gaudynių jis galėjo ranką prieš save pakelti pats.

S. Stepehensas Velykų sekmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ tiesiogiai transliavo savo nusikaltimą, kurio metu šis užpuolė ir nužudė 74-erių Robertą Godwiną Klivlende, Ohajo valstijoje.

Iš karto po nusikaltimo buvo paskelbta jo paieška, jis buvo laikomas ginkluotu ir labai pavojingu.

Vyriškis policininkų pastebėtas antradienio rytą Erio apygardoje, Pensilvanijos valstijos šiaurės vakarinėje dalyje. Pareigūnai mėgino jį sučiupti, tačiau šis po trumpo persekiojimo nusišovė.

37 metų S.Stephensas, apibūdintas kaip ginkluotas ir pavojingas, buvo įtrauktas ir į ieškomiausių FTB nusikaltėlių sąrašą.

Nusikaltėlio paieškos regione prasidėjo praėjus kelioms valandoms nuo nužudymo. Pareigūnai S.Stephenso ieškojo Pensilvanijoje, Niujorke, Indianoje ir Mičigane. Pirmadienio vidurdienį imta jo ieškoti visoje šalyje.

S.Stephensas kaltinamas nušovęs Robertą Godwiną, kai šis sekmadienio popietę ėjo namo po Velykų pietų. Teigiama, kad nusikaltėlis auką pasirinko atsitiktinai.

Remiantis policija ir „Facebook“ atstovų nustatyta įvykių chronologija, S.Stephensas sekmadienio popietę paskelbė vaizdo įrašą, kuriame pareiškė norįs ką nors nužudyti, o po poros minučių jis paskelbė vaizdo įrašą, kuriame buvo jau užfiksuotas nužudymas.

Dar kiek vėliau S.Stephensas paskelbė įrašą, kuriame jis grasino žudyti ir kitus žmonės bei teigė, kad jau yra nužudęs 13 asmenų.

Policija teigia, kad R.Godwinas yra vienintelė kol kas jiems žinoma žudiko auka, tačiau jie intensyviai vykdo tyrimą dėl šio S.Stephenso pareiškimo.

Įtariamo nusikaltėlio motina CNN sakė sekmadienį jam paskambinusi, kai sužinojo apie S.Stephenso įkeltus vaizdo įrašus, o jis jai paaiškino, jog šaudė žmones, nes buvo susipykęs su savo mergina.

Pareigūnai teigia, kad jo turėta omenyje moteris yra saugi.