N. Maduro, sulaukęs protestų dėl pastaruoju metu dėtų pastangų sustiprinti savo valdžią, įsakė kariuomenei ginti kairiosios pakraipos „Bolivaro revoliuciją“, 1999 metais pradėtą jo velionio pirmtako ir mentoriaus Hugo Chavezo.

„Nuo pirmojo rytinio trimito (pirmadienio rytą), nuo pirmųjų gaidžių Bolivaro nacionalinės ginkluotosios pajėgos bus gatvėse ... sakydamos „Tegyvuoja Bolivaro revoliucija“, – sekmadienio vakarą per televiziją sakė N.Maduro.

Valstybinė televizija rodė armijos dalinius, žygiuojančius Karakaso gatvėmis, stebint gynybos ministrui Vladimirui Padrino.

Tačiau pirmadienio rytą sostinėje patruliuojančių karių nesimatė.

Pastarąsias dvi savaites Venesuelą krėtė dideli neramumai, kai N.Maduro stovykla ėmėsi stiprinti savo valdžią, o Aukščiausiasis Teismas atėmė galias iš opozicijos kontroliuojamo parlamento.

Kilus tarptautiniam pasipiktinimui teismas iš dalies atšaukė savo sprendimą, bet įtampa dar labiau padidėjo, kai valdžia uždraudė opozicijos lyderiui Henrique Caprilesui dalyvauti politikoje.

Per protestus įsiplieskus demonstrantų ir policijos susirėmimams žuvo penki žmonės, dar šimtai buvo sužeisti.

N.Maduro priešininkai ragina trečiadienį, kai bus minimos Venesuelos kovos už nepriklausomybę pradžios 1810-aisiais metinės, surengti didžiulį protestą.

Prezidento šalininkai savo ruožtu tą pačią dieną organizuoja savo demonstraciją.

Venesueloje ši data labai jautri, nes ir H.Chavezas, ir N.Maduro propaguodami savo populistinį kairiosios pakraipos nacionalizmą rėmėsi kovomis už nepriklausomybę nuo kolonijinės valdytojos Ispanijos ir šio judėjimo didvyriu Simonu Bolivaru.

N.Maduro kovoja su centro dešiniosios opozicijos pastangomis jį nuversti šalį krečiant ekonomikos krizei, dėl kurios smarkiai stinga maisto produktų, kyla riaušės ir plėšikavimas.

Opozicijos lyderiai ragino kariuomenę, N.Maduro valdžios ramstį, nusigręžti nuo socialisto prezidento.

N.Maduro savo oponentus vadino išdavikais ir tvirtino, kad jo naujasis jo sprendimas pasiųsti į gatves kariuomenę yra ginkluotųjų pajėgų „garbės, vienybės ir revoliucinės pareigos“ ženklas.

Gynybos ministras pažadėjo, kad kariuomenė pademonstruos savo „kovinę dvasią prieš Balandžio 19-ąją“, bet sakė, kad naujasis dislokavimas yra „raginimas atkurti taiką“.

„Mes nenorime konfrontacijos“, – tikino V.Padrino.