Tai buvo pranešta per vakaro naujienų laidą.

„Rusijos „Pirmasis kanalas“ šiandien gavo laišką iš Europos transliuotojų sąjungos (EBU), kad EBU nepavyko išspręsti klausimo dėl mūsų dalyvės Julijos Smaoilovos dalyvavimo konkurse Kijeve; tai pranešė EBU, remdamasi Ukrainos specialiųjų tarnybų sprendimu“, – sakė laidos vedėjas.

„Pirmojo kanalo“ vadovai laiko „Ukrainos atsisakymą visiškai nepagrįstu; viso to priežastis – Ukrainos mėginimas politizuoti konkursą, kurio tikslas per jo 62-ejų metų istoriją buvo žmonių vienijimas“.

„Europos transliuotojų sąjunga, kaip ir anksčiau, siūlo mums nuotolinį Julijos Samoilovos dalyvavimą, arba pakeitimą kitu dalyviu, bet „Pirmasis kanalas“ ir vieną ir kitą variantą laiko netinkamu: nuotolinis dalyvavimas diskriminuoja Rusijos dalyvę ir prieštarauja konkurso taisyklėms ir principams, o Julijos Samoilovos pakeitimo kitu dalyviu, mūsų nuomone, net svarstyti negalima“, – pabrėžė „Pirmasis kanalas“.

„Susiklosčius tokiai situacijai, Pirmasis kanalas laiko neįmanomu galimybę transliuoti „Eurovizijos 2017“ konkursą“, – pareiškė „Pirmasis kanalas“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (264)