A.Usmanovas Kremliaus kritikui Maskvos teisme iškėlė bylą dėl „savo garbės ir orumo apgynimo“, valstybinei naujienų agentūrai TASS nurodė teismo spaudos tarnyba.

A.Navalnas, kuris yra sakęs, kad ketina dalyvauti 2018 metų prezidento rinkimuose, kovo mėnesį paskelbė ataskaitą, kurioje teigia, kad D.Medvedevas per neaiškias ne pelno organizacijas kontroliuoja didžiulę turto imperiją. Šis vaizdo įrašas „YouTube“ buvo peržiūrėtas daugiau kaip 18 mln. kartų.

D.Medvedevas šiuos pareiškimus neigė ir pavadino „paistalais“.

A.Navalno šalininkai praėjusį mėnesį Maskvoje surengė didžiausią per kelerius metus nesankcionuotą demonstraciją, kurios metu protestavo dėl kaltinimų premjerui, kuris yra tarp artimiausių prezidento Vladimiro Putino sąjungininkų.

A.Usmanovą žurnalas „Forbes“ 2016 metais vadino trečiu turtingiausiu Rusijos verslininku ir jo turtą įvertino 12,5 mlrd. dolerių (11,75 mlrd. eurų). Jo interesai apima metalurgiją, socialinius tinklus Mail.ru ir VK, verslo dienraštį „Kommersant“.

A.Navalno pranešime sakoma, kad A.Usmanovas vienam fondui, siejamam su premjeru, padovanojo 70 mln. dolerių vertės namą elitiniame Maskvos priemiestyje.

Pranešime sakoma: „Mes labai gerai žinome, ką reiškia tokia dovana: tai kyšis.“

A.Usmanovas asmeniškai kelia bylą A.Navalnui ir jo Kovos su korupcija fondui, kurie parengė minimą ataskaitą, nurodoma Maskvos teismų interneto svetainėje.

Trečiadienį interviu nepriklausomam verslo dienraščiui „Vedomosti“ A.Usmanovas sakė, kad tą namą ir sklypą fondui perleido mainais į žemę, kurią nusipirko už „simbolinę kainą“.

Pasak jo, namo ir žemės vertė buvo maždaug vienoda – 50 mln. dolerių.

„Tai ne kyšis!“ – laikraščiui sakė A.Usmanovas.

Pasak jo, jis planuoja iškelti A.Navalnui bylą „už šmeižtą“ toje ataskaitoje.

A.Navalnas, kuris yra teisininkas, „Twitter“ pareiškė, kad liudininku iškvies D.Medvedevą.

Jis atmetė A.Usmanovo pateiktą sandorio apibūdinimą ir sakė, kad milijardierius žemę nusipirko iš komercinių kompanijų.

A.Navalnui buvo iškeltos kelios bylos, kurias jis vadina politiškai motyvuotomis. Šiemet per pakartotinį teismo procesą, surengtą Europos Žmogaus Teisių Teismui panaikinus pradinį verdiktą, jis buvo nuteistas už sukčiavimą.

Šis teistumas neleistų jam siekti valstybinio posto.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)