JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) antradienio sprendimas pasirašyti šios Balkanų valstybės stojimą į NATO „atspindi konfrontacijos Europos žemyne logiką ir kuria naujas dalijamąsias linijas“, sakoma ministerijos pareiškime.

„Kursą Juodkalnijos įtraukimo į NATO link laikome labai klaidingu, iš esmės prieštaraujančiu šios šalies žmonių interesams ir kenkiančiu stabilumui Balkanuose ir visoje Europoje“, – sakoma jame.

Pareiškime priduriama, kad stojimas buvo primestas Juodkalnijai per „marionetines nevyriausybines organizacijas“, kurios siekia „sukurti visuomenės paramos vienašališkai Juodkalnijos valdžios politikai iliuziją“.

Prie Adrijos jūros esančioje Juodkalnijoje gyvena daugiausia slavai ortodoksai ir Maskva ilgai laikė šią šalį patenkančia į jos įtakos zoną.

Baltieji rūmai trečiadienį apkaltino Maskvą stovint už bandymo įvykdyti perversmą per spalį įvykusius Juodkalnijos rinkimus, dėl kurio praėjusį mėnesį buvo įkalinta serbų nacionalistų grupė.

Šalis NATO nare tikisi tapti vėliau šiais metais. Tai sustiprintų bloko pozicijas Balkanuose. Graikija, Kroatija ir Albanija jau yra Aljanso narės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)