Ypatingai slaptas Užsienio žvalgybos stebėjimo teismas (FISC) išdavė FTB orderį pasiklausyti C.Page'o pokalbių ir stebėti jo kontaktus, rašo dienraštis. Pažymima, jog tai yra pirmasis patvirtinimas, kad vyriausybė sekė prezidento D.Trumpo komandos narius.

FISC orderis buvo išduotas, kai FTB informavo šį Teismą, kad esama tikėtino pagrindo manyti, jog anksčiau Maskvoje bankininku dirbęs C.Page'as dirba Rusijai.

Apie FISA orderius beveik niekuomet neskelbiama viešai. „The Washington Post“ savo straipsnyje remiasi neįvardytais teisėsaugos ir kitais pareigūnais. Pats FTB neatsakė į prašymus pakomentuoti šią informaciją.

Orderis buvo išduotas FTB atliekant kontržvalgybos tyrimą dėl Rusijos kišimosi į JAV prezidento rinkimų procesą. JAV žvalgyba vėliau priėjo prie išvados, kad Rusijos tikslas buvo padėti D.Trumpui iškovoti pergalę.

Pernai liepą šį tyrimą pradėjęs FTB taip pat aiškinasi, ar tarp D.Trumpo rinkimų komandos ir Maskvos buvo koks nors slaptas susitarimas,.

D.Trumpas pranešimus apie Rusijos kišimąsi į rinkimų procesą ne kartą yra pavadinęs „išgalvotomis naujienomis“. Be to, nepateikdamas jokių įrodymų savo teiginiams pagrįsti milijardierius respublikonas apkaltino ankstesnę prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) administraciją šnipinėjus jį ir jo komandos narius.

2016 metų kovą D.Trumpas paskyrė C.Page'ą vienu iš savo užsienio politikos patarėjų. Jis dalyvavo Respublikonų partijos suvažiavime, kur kartu su kitais asmenimis susitiko su Rusijos ambasadoriumi Sergejumi Kisliaku.

Tačiau praėjus keliems mėnesiams D.Trumpo rinkimų komanda nuo C.Page 'o atsiribojo. Viena tokio žingsnio priežasčių tikriausiai buvo dėmesys, kurio sulaukė jo kelionė į Maskvą.

Pats D.Page'as tvirtino į Rusijos sostinę vykęs privačiais verslo reikalais.

C.Page'o pavardė figūruoja dokumentuose ar ataskaitose apie sąsajas tarp D.Trumpo komandos ir Rusijos, kuriuos parengė buvęs britų šnipas Christopheris Steele'as.

C.Page'as dienrašiui „The Washington Post“ sakė „neturįs ką slėpti“.

„Tai patvirtina visus mano įtarimus dėl vyriausybės vykdyto nepagrįsto, politiškai motyvuoto šnipinėjimo“, – sakė jis.

Kovą C.Page'as televizijai „Fox News“ sakė, kad nepadėjo rusams daryti įtaką rinkimų kampanijai.

„Nepadariau nieko, kas galėtų būti palaikyta kažkokia pagalba jiems“, – tikino jis.

Tuo tarpu CNN antradienį pranešė, kad naujos žvalgybos ataskaitos, apie kurias viešai paskelbė respublikonas kongresmenas Devinas Nunesas, priešingai nei tvirtino šis įstatymų leidėjas nerodo, kad B.Obamos administracija nuodugniai tikrino žvalgybinę informaciją, ieškodama duomenų apie D.Trumpą ir jos komandą.

Pasak CNN, gerai informuoti respublikonų ir demokratų šaltiniai sakė, jog ataskaitos rodo, kad B.Obamos patarėja nacionalinio saugumo klausimais Susan Rice su žvalgybine informacija elgėsi „normaliai ir tinkamai“.

D.Nunesui dėl netinkamo tų ataskaitų panaudojimo teko nusišalinti nuo vadovavimo Atstovų Rūmų žvalgybos komiteto tyrimui dėl Rusijos kišimosi į rinkimų procesą.