Antrojo pasaulinio karo metu naciai nužudė 6 milijonus žydų. Didžioji dalis žydų nužudyti dujų kamerose koncentracijos stovyklose Europoje. Šiuos komentarus Š. Spaiseris išsakė per spaudos konferenciją dėl 87 žmones pražudžiusios cheminės atakos Sirijoje, įvykdytos balandžio 4 dieną. Dėl atakos Vašingtonas kaltina Sirijos prezidento Basharo al Assado vyriausybę.

Reporteriui paklausus, ar Š. Spaiseris norėtų paaiškinti savo komentarus, jis atsakė: „Manau, kalbant apie zarino dujas, ne, jis nenaudojo dujų prieš savo žmones tokiu būdu kaip B. al Asadas. Suprantu tai, A. Hitleris atgabeno žmones į Holokausto centrus. Tačiau aš kalbu apie tai, kokiu būdu B. al Asadas panaudojo ginklus, miesteliuose ant nekaltų žmonių paskleisdamas cheminį ginklą“.

Anot Baltųjų rūmų atstovo spaudai, jis tik norėjo pabrėžti skirtumą apie taktiką, kai naudojantis lėktuvais gyventojų centrai yra atakuojami cheminiais ginklais. Tačiau, anot atstovo, bet koks išpuolis prieš nekaltus žmones yra smerktinas ir nepateisinamas.

Š. Spaiseris atsiprašė ir pareiškė neturėjęs lyginti A. Hitlerio su B. al Asadu. Atstovas teigė jokiu būdu nenorėjęs sumenkinti Holokausto žiaurumo. Po to pasirodė raginimų Š. Spaiseriui atsistatydinti ir pareiškimų, kad Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas turi nedelsiant atleisti Š. Spaiserį.