Rusijos prezidentas teigia, kad žvalgyba turi duomenų apie JAV „provokacijas“, susijusias su cheminiais ginklais už kurias būtų apkaltintas Sirijos diktatorius B. al. Assadas.

„Iš įvairių šaltinių turime informacijos, kad tokios provokacijos – kitaip negaliu jų pavadinti – yra ruošiamos ir kituose Sirijos regionuose, tarp jų ir pietiniuose Damasko priemiesčiuose, kur vėl planuojama išmesti kažkokios medžiagos ir apkaltinti Sirijos oficialią valdžią jos panaudojimu“, – kalbėjo V. Putinas po susitikimo su Italijos prezidentu Sergio Mattarella per spaudos konferenciją, kurią transliavo televizija.

DELFI primena, kad Rusija neigia tarptautinių ekspertų išvadas, kurios teigia, kad būtent B. Al Assadas panaudojo cheminį ginklą prieš civilius gyventojus sukilėlių kontroliuojamoje teritorijoje.

Anksčiau Rusija paskelbė, kad gali imtis atsakomųjų priemonių, jeigu Vašingtonas nemažins įtampos santykiuose su Maskva

Jeigu nebus Vašingtono žingsnių susidariusiai įtampai santykiuose su Maskva sumažinti, Rusija imsis atsakomųjų priemonių, nurodė Rusijos užsienio reikalų ministerija.

„Kalbant apie dvišalę dienotvarkę, ilgas dirgiklių sąrašas, atsiradęs dėl Vašingtono kaltės, netrumpėja. Jeigu nebus žengta žingsnių susidariusioms problemoms šalinti, prireiks atsakomųjų priemonių, kurios bus pagrįstos abipusiškumo principu“, – sakoma ministerijos komentaruose, paskelbtuose jos svetainėje prieš JAV valstybės sekretoriaus Rexo Tillersono vizitą Maskvoje.

Tačiau Rusijos URM tikisi, kad darybos su R. Tillersonu bus sėkmingos, nors šiuo metu Rusijos ir JAV santykiai yra sudėtingiausi nuo Šaltojo karo laikų.

„Ryšium su šiandien prasidedančiu JAV valstybės sekretoriaus Rexo Tillersono darbo vizitu Rusijoje norime pasakyti, kad tikimasi produktyvių derybų. Tai – svarbu net tik dėl tolesnio dvišalio bendradarbiavimo perspektyvų, bet ir dėl bendros atmosferos tarptautinėje arenoje“, – sakoma antradienį paskelbtuose ministerijos komentaruose.

„Akivaizdu, kad Rusijos ir Amerikos santykiai išgyvena patį sudėtingiausią laikotarpį po Šaltojo karo“, – nurodoma juose.

Taip pat Rusijos URM pareiškė, kad Maskva yra pasiruošusi bet kokiai įvykių eigai per R.Tillersono vizitą balandžio 11-12 dienomis.

„Apskritai tikimės, kad valstybės sekretorius pateiks savo pamąstymus visais bendrai rūpimais klausimais. Esame pasiruošę bet kokiai įvykių eigai, tačiau pirmenybę teikiame tokiam darbui, kuris mažins, o ne didins tarptautinę įtampą. Esame nusiteikę ne konfrontacijai, o konstruktyviam bendradarbiavimui. Tikimės, kad to paties nori ir amerikiečių šalis“, – nurodė Rusijos URM Informacijos ir spaudos departamentas ministerijos svetainėje.