Pasak jo, per išvadavimo 73-ųjų metinių minėjimą prie paminklo Nežinomam jūreiviui Šlovės alėjoje įsipliekęs žodinis konfliktas tarp priešiškų stovyklų peraugo į susistumdymą, bet policija užkirto kelią didesnėms muštynėms.

Teisėsaugos pareigūnai sulaikė mažiausiai šešis konflikto dalyvius.

Policija šio incidento kol kas nepakomentavo.

Tuo tarpu ultradešiniosios organizacijos „Pravyj sektor“ (Dešinysis arba Teisusis sektorius) Odesos skyrius paskelbė „mobilizaciją“ dėl vieno jo nario sulaikymo.

„Pravyj sektor“ skundėsi, kad policija nereagavo į prorusiškų aktyvistų provokacijas, kai jie skandavo „Donbase, mes su tavim!“ ir „Nešdinkitės iš Odesos, Banderos velniai!“

2014 metais Rusija okupavo, o vėliau aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį, Ukrainoje įvykus prodemokratiniam Maidano sukilimui, kai buvo nuverstas ir iš šalies pabėgo prorusiškas prezidentas Viktoras Janukovyčius.

Dėl Krymo atplėšimo ir tolesnės pagalbos Ukrainos rytuose, vadinamajame Donbaso regione, veikiantiems prorusiškiems separatistams Vakarų šalių ir Maskvos santykiai pašlijo labiausiai nuo Šaltojo karo.

Jau apie 10 tūkst. žmonių gyvybių nusinešęs ginkluotas konfliktas Ukrainos rytuose pastaraisiais mėnesiais buvo aprimęs, bet susirėmimų tarp separatistų ir Kijevo pajėgų įvyksta beveik kasdien, o šalyje tvyro didelė įtampa.