Balsavimą dėl nepasitikėjimo inicijavęs provakarietiškos partijos „Pilietinė platforma“ (PO) vadovas Grzegorzas Schetyna per parlamento debatus apkaltino populistinės partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) vyriausybę griaunant šalies ryšius su Vakarų pasauliu ir vedant ją „diktatūros“ ir „bolševizmo“ link.

Jau prieš balsavimą buvo prognozuojama, kad opozicijai nepavyks nuversti ministrų kabineto, nes valdančioji partija parlamente turi daugumą.

Kaip pranešė naujienų televizija TVN24, iš 416 balsavime dalyvavusių deputatų už nepasitikėjimą vyriausybe balsavo 174, dar 238 palaikė ministrų kabinetą, o keturi susilaikė.

Pagal Lenkijos konstituciją, vyriausybė turėtų atsistatydinti, jeigu 460 vietų parlamento žemuosiuose rūmuose už nepasitikėjimą kabinetu balsuotų statutinė daugumą – mažiausiai 231 deputatas.

Partijos „Įstatymas ir teisingumas“ vyriausybę griežtai kritikuoja Europos Sąjungos lyderiai, kurie sako, kad ji pakerta Lenkijos teisinę valstybę ir demokratiją.

G.Schetyna pareiškė, kad vyriausybė „eina tuo pačiu keliu, kaip ir diktatoriška Rusija“.

PiS lyderis ir vyriausybės politikos formuotojas Jaroslawas Kaczynskis savo ruožtu tvirtina, kad Lenkijai reikia didelių permainų po Pilietinės platformos valdymo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)