„Kad apsaugotume jautresnius Sirijos infrastruktūros objektus, artimiausiu metu bus įgyvendintas priemonių kompleksas stiprinant ir didinant Sirijos ginkluotųjų pajėgų priešlėktuvinės gynybos sistemos efektyvumą“, – sakė I.Konašenkovas penktadienį per spaudos konferenciją Maskvoje.

Jis taip pat pažymėjo, kad „sprendimas dėl raketinio smūgio Sirijai Vašingtone buvo priimtas dar gerokai iki įvykių Chan Šeichūno gyvenvietėje, tapusių tik formalia dingstimi, o karinės jėgos demonstravimą lėmė vien tik vidaus politikos priežastys“.

Pareigūnas tvirtino, kad į taikinį pataikė tik 23 amerikiečių sparnuotosios raketos „Tomahawk“ iš 59 paleistų.

„Šiuo metu Sirijos valdžia atlieka paiešką, siekdami nustatyti likusių 36 amerikietiškų sparnuotųjų raketų buvimo vietą ir galimas aukas tarp taikių gyventojų“, – nurodė I.Konašenkovas.

Praėjusį rudenį naujienų agentūra „Interfax“ pranešė, kad Sirijos kariuomenė atnaujino priešlėktuvinės gynybos sistemas, ir dabar ji turi zenitinių raketinių kompleksų S-200, „Buk“ ir kitokių sistemų.

Tuo tarpu Sirijoje esančios Rusijos karinės bazės ginamos naujesnės kartos sistemomis: S-400 ir „Pancir-S“ – Hmeimimo oro pajėgų bazėje ir S-300 – Tartuso uoste.