„Nėra jokios abejonės, kad tai, kas vyksta šiandien, primena katės pirkimą maiše. Praėjus kažkur devyniems mėnesiams po JK vykusio referendumo dėl šalies narystės ES, premjerė vis dar negali atsakyti į esminius klausimus, ką „Brexit“ reikš verslams, apskritai ekonomikai, ir mūsų tipo visuomenei, kurioje gyvename", - mintis dėstė N. Sturgeon.

JK premjerės Theresa May pasirašytas laiškas, kuriuo oficialiai pradedamas JK išstojimo iš Europos Sąjungos (ES) procesas, trečiadienį buvo įteiktas Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininkui Donaldui Tuskui.. Jį įteikė JK ambasadorius ES Timas Barrow.

Theresa May pasirašytas laiškas, kuriuo oficialiai pradedamas JK išstojimo iš Europos Sąjungos (ES) procesas, trečiadienį buvo įteiktas Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininkui Donaldui Tuskui. Jį įteikė JK ambasadorius ES Timas Barrow.

Kai buvo perduotas laiškas, JK premjerė Th. May, kreipdamasi į Bendruomenių Rūmus, sakė, kad „Brexit“ lems tai, kad „smarkiai padidės“ JK regiono valdžios institucijų galios, įskaitant ir Škotijos vyriausybę.

Th. May taip pat žadėjo per derybas atstovauti kiekvienam asmeniui visoje JK, net ir ES piliečiams. „Esu stipriai pasiryžusi pasiekti kiekvienam šioje šalyje esančiam asmeniui teisingą sprendimą“, - sakė JK premjerė.

D. Tuskui įteiktame laiške užsimenama ir apie Škotiją. Teigiama, kad JK vyriausybė iki galo konsultuosis, kokios galios turi būti patikėtos Vestminsteriui, o kurios turi būti perduotos Škotijai, Velsui ir Šiaurės Airijai.