Irano užsienio reikalų ministerijos atstovas prieš prezidento kelionę sakė, kad lyderiai aptars regioninius klausimus, itin daug dėmesio skirs pokalbiams apie Sirijos krizę, sprendimus užbaigti šešerius metus Sirijoje trunkantį konfliktą ir būdus kovai su terorizmu ir ekstremizmu.

Remiantis Irano valstybine žiniasklaida, užsienio reikalų ministro Mohammado Javado Zarifo, naftos ministro Bijano Zanganeh ir kitų aukštas pareigas užimančių pareigūnų lydymas Irano prezidentas turėtų pasirašyti su Rusija daugiau kaip 10 ekonominio bendradarbiavimo susitarimų.

Vėlai pirmadienį H. Ruohani susitiko su Rusijos ministru pirmininku Dmitrijumi Medvedevu. Irano prezidentas išreiškė viltį, kad šis vizitas žymės „naują posūkio tašką“ abiejų šalių santykiuose.

Kremlius anksčiau šį mėnesį skelbė, kad Irano prezidento vizito metu didžiausias dėmesys bus skiriamas „prekybos išplėtimo perspektyvoms, ekonominiams ir investicijų ryšiams“.

Nepaisant to, kad Rusiją ir Iraną sieja sudėtinga istorija dėl teritorijos, naftos ir komunizmo, prezidentaujant H. Ruhaniui tarpusavio santykiai tapo ypač geri. Abi šalys tapo itin artimos Sirijoje, padėjo Sirijos prezidento Basharo al Assado pajėgoms pastaraisiais mėnesiais pasiekti pažangos.