Agustina Castro mirė sekmadienį vienoje Havanos ligoninėje, išsivysčius komplikacijoms po neseniai atliktos operacijos dėl šlaunikaulio lūžio, sakė velionės sesuo Juanita Castro. Ji nurodė naujienų agentūrai „The Associated Press“, kad Agustinos sveikata jau ilgiau nei metus buvo pašlijusi.

Laikraštis „El Nuevo Herald“ citavo Juanitos žodžius, kad jos seseriai „po operacijos į žaizdą įsimetė infekcija, ir jos būklė pablogėjo“.

Agustina Castro buvo jauniausia iš septynių Castro brolių ir seserų, įskaitant Fidelį ir Raulį. Ji niekada neužėmė jokio posto Kubos vyriausybėje ir buvo menkai žinoma – kitaip negu jos broliai, vadovaujantys šaliai jau beveik 60 metų.

Jungtinėse Valstijose gyvenanti Juanita Castro savo ruožtu yra iškili Amerikos kubiečių bendruomenės Pietų Floridoje aktyvistė.

Kremuoti Agustinos palaikai buvo nugabenti į kriptą šeimos namuose rytų Kuboje, kur taip pat palaidoti jos vyresni brolis ir sesuo – Ramonas ir Angelita (Anchelita).

Fidelis mirė pernai lapkritį, būdamas 90 metų, praėjus kiek ilgiau nei dešimtmečiui po to, kai jis dėl sunkios ligos buvo priverstas atsisakyti valdžios. Šalies prezidento postą perėmė jaunesnis brolis Raulis – jam birželį sukaks 86-eri.

Kaip rašo „El Nuevo Herald“, Kuboje apie Agustinos Castro mirtį dar nebuvo oficialiai paskelbta.

83 metų Juanita Kubą paliko 1964-aisiais; ji buvo nusistačiusi prieš Fidelio Castro režimą. 2009 metais buvo išleista jos biografinė knyga „Fidelis ir Raulis, mano broliai. Slaptoji istorija“ (Fidel y Raul, mis hermanos. La historia secreta)

Iš septynių Castro brolių ir seserų tebegyvena trys: Raulis, Juanita ir Meksikoje gyvenanti Emma (Ema).